Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Slovenci trenirajo v polni postavi, dobili so še okrepitev iz Dallasa

Moška košarkarska reprezentanca je na Bledu zakorakala v zadnji cikel priprav na olimpijski kvalifikacijski turnir v Kaunasu.
Luka Dončić se bo na Bledu zdaj počutil še bolj domače. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports
Luka Dončić se bo na Bledu zdaj počutil še bolj domače. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports
STA
23. 6. 2021 | 12:36
2:06
Selektor Aleksander Sekulić lahko od nedelje računa na popolno igralsko zasedbo. Izmed 15 košarkarjev jih bo v Litvo odpotovalo 14, za nastop na kvalifikacijskem turnirju pa jih bo moral določiti 12. Strokovni štab na čelu s selektorjem je z opravljenim delom na treningih zelo zadovoljen, do petkovega odhoda v Litvo pa košarkarje čakata še dva treninga in zaprta tekma za javnost, na kateri se bodo reprezentanti pomerili med seboj, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

Do petka je ekipa močnejša še za enega člana, in sicer je iz Dallasa pripotoval vodja fizioterapevtske službe Dallas Mavericks Casey Smith.

»Vzdušje v ekipi je, tako kot že od samega začetka priprav, fantastično. Fantje delajo odlično, ne manjka jim ne želje in ne motivacije. Vsi skupaj že pogledujemo proti prvi tekmi z Angolo. Poudarek na treningih je seveda še naprej na naši igri, a določene zadeve že prilagajamo tekmecem. Še vedno največ časa namenjamo uigravanju ekipe, saj smo šele v nedeljo opravili prvi trening v polni zasedbi. Več časa namenjamo tudi izboljšanju ekipne igre v obrambi,« je povedal Sekulić.
 

Nehvaležna naloga


Dotaknil se je tudi tega, da v Litvo ne bodo odpotovali vsi: »Pred strokovnim štabom je v teh dneh nehvaležna naloga, saj bomo morali določiti potnike za kvalifikacijski turnir. Prav vsi si s svojim prizadevanjem zaslužijo mesto v ekipi, a na žalost jih na turnirju igra le 12, na pot v Kaunas pa bo odšlo 14 košarkarjev.«

Slovenija se bo med 29. junijem in 4. julijem za olimpijsko vozovnico v Kaunasu borila v družbi Angole, Poljske, Litve, Venezuele in Južne Koreje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine