Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Selektor bo znan po velikonočnih praznikih

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije potrdil tri kandidate: Dimitriosa Itoudisa, Xavija Pascuala in Aleksandra Sekulića.
Evropski prvaki še ne vedo, kdo jih bo popeljal v kvalifikacije za olimpijske igre. FOTO: Fiba
Evropski prvaki še ne vedo, kdo jih bo popeljal v kvalifikacije za olimpijske igre. FOTO: Fiba
G. N., STA
23. 3. 2021 | 10:33
23. 3. 2021 | 10:48
2:04
Slovenska košarkarska reprezentanca bo predvidoma po velikonočnih praznikih dobila novega selektorja. Kandidati so Dimitrios Itoudis, Xavi Pascual in Aleksander Sekulić, je za Dnevnik potrdil predsednik Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Matej Erjavec.

Slovenski košarkarji so uspešno končali kvalifikacije za evropsko prvenstvo, potem ko se je moral po neuspehu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo z mesta selektorja posloviti Rado Trifunović, ga je začasno nadomestil Aleksander Sekulić.
Xavi Pascual FOTO: Sergio Perez/Reuters
Xavi Pascual FOTO: Sergio Perez/Reuters


Pod njegovim vodstvom je bila Slovenija uspešnejša, zato je ostal med kandidati, ki bodo Slovenijo popeljali v kvalifikacije za olimpijske igre to poletje ter evropsko prvenstvo prihodnje leto.

Na KZS v preteklosti niso skrivali pogovorov z Grkom Dimitriosom Itoudisom, zdaj pa se je v igro za selektorja vključil še Španec Xavi Pascual, ki vodi evroligaški klub Zenit.
Dimitrios Itoudis FOTO: Alkis Konstantinidis/Reuters
Dimitrios Itoudis FOTO: Alkis Konstantinidis/Reuters


Zaradi koronske pandemije se vodstvu KZS še ni uspelo dogovoriti z Itoudisom, zato se je začelo dogovarjati tudi s Pascualom. Oseminštiridesetletni Španec naj bi Erjavcu in generalnemu sekretarju Rašu Nesteroviću dal vedeti, da je ob drugačnem razpletu na voljo in da čaka njun klic.

Aleksander Sekulić FOTO: KZS
Aleksander Sekulić FOTO: KZS
»Povedati ne morem ničesar novega. V javnost je zdaj prišlo še ime Xavija Pascuala, s katerim smo navezali stike pred časom, ko smo jih tudi z Itoudisom. Še vedno opravljamo razgovore, je pa delo oteženo, saj zaradi koronavirusa težko potujemo. Končno odločitev smo želeli sprejeti do konca marca, a, kot kaže zdaj, jo bomo morali zamakniti na čas po velikonočnih praznikih. V igri so Itoudis, Pascual in Sekulić,« je dejal Erjavec.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine