Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Še enkrat so nespametno metali žogo stran

Petrol Olimpija po podaljšku klonila v Srbiji, v soboto Krka s Partizanom.
Jan Špan (levo) se je vrnil v Olimpijino moštvo, a ni preprečil poraza. FOTO: ABA
Jan Špan (levo) se je vrnil v Olimpijino moštvo, a ni preprečil poraza. FOTO: ABA
19. 10. 2018 | 19:43
4:00
Sremska Mitrovica – Že deveti uradni nastop v rosno "mladi" sezoni Petrolu Olimpiji ni prinesel tretje zmage. V uvodni tekmi 4. kola lige ABA se ji je na široko nasmihal prvi uspeh v gosteh, saj je sredi tretje četrtine vodila s 13 točkami razlike, toda po podaljšku je Mega Leks le ostala neporažena. Pomembna tekma čaka še Krko, ki bo pričakala moštvo Partizana.

Po domačih zmagah nad Mornarjem in Zadrom so se Ljubljančani še drugič vrnili poraženi iz Srbije in ponovili podobne napake kot v sredinem dvoboju Fibine lige prvakov s Promitheasom v Patrasu. Moštvu iz Sremske Mitrovice so omogočili, da je zbralo kar 25 napadalnih skokov (kar 10 le 199 cm visoki Stefan Fundić) in prevladovalo v tej prvini z 49:39, za nameček pa je stožiška zasedba izgubila kar 25 žog in ostala brez prednosti, ki jim ga je prinašala večja natančnost pri metih (iz igre 44:33 %). V prvem polčasu je bil še posebej učinkovit Miha Lapornik, ki je dosegel 17 točk ob metu za tri točke 5:6. V drugem polčasu ni zadel niti enkrat, Olimpija pa je zašla v težave po vodstvu z 61:48. V 37. minuti je Mega Bemax vnovič prišla do prednosti in imela tik pred iztekom 40 minut dve priložnosti za zmago, a ju ni izkoristila. Pozitivno krivuljo pa je unovčila v podaljšku po vodstvu Ljubljančanov s 77:74.
 

Krka kot leta 2015?


Pred košarkarji Krke je ena od tekem, ki lahko v dobršni meri opredelijo njihov tekmovalni potencial v tej sezoni. V slovenskem DP so dosegli dve gladki zmagi nad Petrolom Olimpijo (z 22 točkami razlike) in Heliosom, v ligi ABA pa so doma ugnali Mornar ter v gosteh izgubili s finalistoma prejšnje sezone Budućnostjo in Crveno zvezdo. Partizan sodi stopničko nižje in nikakor ni nepremagljiv, kar je pred tednom dokazal Mornar z zmago s 97:94 v Baru, Beograjčani pa so klonili tudi na obeh dosedanjih gostovanjih v evropskem pokalu v Trentu in Valencii. A ne smemo pozabiti, da so pred tem v gosteh prekosili Cedevito ter doma Olimpijo in ruski Zenit.

Trener Novomeščanov Simon Petrov se vendarle ne zanaša v preveliki meri na začetne izide: "Partizan je z dobrimi igrami na začetku sezone dokazal, da je tudi letos zelo kakovosten, toda igrali bomo na domačem parketu in verjamemo, da lahko ob bučni podpori s tribun presenetimo tekmeca." Krka je nazadnje ugnala črno-bele novembra 2015 v srbski metropoli, ob tesni zmagi s 70:69 pa je z 21 točkami in 7 skoki izstopal Jure Lalić, ki se je letos vrnil v dvorano Leona Štuklja.

Zadnji pari 4. kola lige ABA, sobota: Krka – Partizan (17), Crvena zvezda – Igokea (21); nedelja: Zadar – Mornar (17), Cibona – Cedevita (19); ponedeljek: Budućnost – FMP (18).
Pari 2. kola lige Nova KBM, sobota: Rogaška – Sixt Primorska (19), Šentjur – Zlatorog (19); nedelja: Ilirija – Šenčur GGD (17), Petrol Olimpija – Hopsi Polzela (19); že odigrano – Helios Suns : Krka 65:77.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine