Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Krka je pohitela v Domžalah, danes na vrsti Olimpija v Srbiji

Vodilne slovenske košarkarske ekipe nizajo tekme v divjem ritmu.
Luka Lapornik (z žogo) proti Heliosu ni bil pri metu, desno Jure Lalić. FOTO: ABA
Luka Lapornik (z žogo) proti Heliosu ni bil pri metu, desno Jure Lalić. FOTO: ABA
19. 10. 2018 | 06:00
4:21
Ljubljana – Popoln razmah vseh ligaških tekmovanj je prisilil slovenska košarkarska moštva k pospešenemu ritmu igranja. Krka je že včeraj odprla 2. kolo domače lige Nova KBM z zmago v Domžalah, Petrol Olimpija bo med vrnitvijo iz Grčije danes ob 17. uri najprej odigrala tekmo 4. kola regionalne lige ABA v Sremski Mitrovici in v nedeljo gostila polzelske Hopse.

Košarkarji Heliosa so v uvodnem delu DP gladko premagali Ilirijo, a še zdaleč niso pregnali začetnih dvomov, saj so v štirih nastopih v 2. ligi ABA okusili le eno zmago, včeraj pa so hitro zaostali tudi proti regionalnemu prvoligašu iz Novega mesta. Krka si je že pred koncem prve četrtine priigrala 15 točk naskoka in pred polčasom vodila z 41:25, nato pa kljub močno prilagojeni minutaži pred sobotnim dvobojem s Partizanom ter odsotnosti Jureta Balažiča, Daliborja Đape in že lep čas poškodovanega Marka Jošila unovčila izkušnje svojih mož. Med njimi so bili najučinkovitejši hrvaški legionarji Paolo Marinelli, Dino Cinac in Jure Lalić, medtem ko je pri gostiteljih dolgo izstopal le Jure Besedič.
 

V Srbiji tudi Špan


Mega Bemax zadnjih šest sezon sodi med najzanimivejša moštva v regiji, saj si bolj prizadeva za košarkarski razvoj in uveljavljanje mladih talentov kot za lovljenje zmag, čeprav se jih nikakor ne otepa. V tej sezoni tako še ni okusila poraza, v gosteh je premagala Igokeo in Cedevito ter doma FMP z 28 točkami razlike in na lestvici zaostaja le za Crveno zvezdo, kar veliko pove o kakovosti srbske zasedbe, ki jo od jeseni 2012 vodi nekdanji as Dejan Milojević. Zdaj v njej izstopa gruzinski center Goga Bitadze s povprečjem 18 točk in 10,7 skoka, odlika njegovih zunanjih soigralcev pa je agresivna obramba, ki jim omogoča hitro igro in nizanje nasprotnih napadov. V tej sezoni ekipa dosega v povprečju 88 točk na tekmo, hkrati pa vodi na razpredelnici lige pri skokih in je druga pri »ukradenih« žogah, zato Olimpijo čaka drugačna košarka kot ob »šahiranju« s Promitheasom za točke Fibine lige prvakov.

Ljubljančani bodo lahko vnovič računali na svojega prvega strelca v ligi ABA Jana Špana, ki je zaradi osebnih razlogov izpustil dvoboj v Patrasu. Branilec iz Litije dosega 18 točk na tekmo – drugi je Mirza Begić z 12,3, tretji Miha Lapornik z 12, četrti pa Blaž Mesiček z 9,7 – in bo lahko razbremenil novinca Scottieja Reynoldsa pri organiziranju igre, občasno se bo pomaknil na položaj branilca-strelca. Olimpijin trener Zoran Martič napoveduje: »Pred nami je zahtevna tekma, saj Mega Bemax ne pozna poraza v ligi ABA. Zagotovo ne gre za lahkega nasprotnika. Časa za pripravo nismo imeli veliko, mislim pa, da smo dovolj motivirani in da imamo dovolj energije, da bi lahko odigrali dobro tekmo.«

Kapetan stožiškega moštva Mirza Begić se strinja: »V Sremski Mitrovici nas čaka drugo zahtevno gostovanje v treh dneh, nanj bomo pripotovali domala neposredno po tekmi v Patrasu. Z dobro in zavzeto igro v obrambi želimo popraviti vtis iz Grčije in doseči tretjo zmago v ligi ABA, s katero bi potrdili uspeha nad Mornarjem in Zadrom

Pari 4. kola lige ABA, danes: Mega Bemax – Petrol Olimpija (17); sobota: Krka – Partizan (17), Crvena zvezda – Igokea (21); nedelja: Zadar – Mornar (17), Cibona – Cedevita (19); ponedeljek: Budućnost – FMP (18).
Drugi pari 2. kola lige Nova KBM, sobota: Rogaška – Sixt Primorska (19), Šentjur – Zlatorog (19); nedelja: Ilirija – Šenčur GGD (17), Petrol Olimpija – Hopsi Polzela (19).

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine