Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

S Turki so zapravili priložnost, na vrsti so Srbi

Košarkarji Cedevite Olimpije jutri začenjajo polfinale lige ABA s Crveno zvezdo. Krka jih je spomnila na podvig iz leta 2002.
Jaka Blažič (z žogo) in soigralci so v tej sezoni dvakrat izgubili s Crveno zvezdo: v Beogradu s 64:79, v Stožicah z 82:83. FOTO: ABA
Jaka Blažič (z žogo) in soigralci so v tej sezoni dvakrat izgubili s Crveno zvezdo: v Beogradu s 64:79, v Stožicah z 82:83. FOTO: ABA
11. 5. 2022 | 12:01
11. 5. 2022 | 12:18
4:31

V nadaljevanju preberite:

Poraz proti Bursasporu v pravljičnem stožiškem vzdušju je zamrznil košarkarsko navdušenje v Ljubljani in začasno tudi željo Cedevite Olimpije, da bi se prek evropskega pokala uvrstila v evroligo. Sanje bi se lahko nadaljevale v končnici ligi ABA, v kateri so Ljubljančani izločili Igokeo, v polfinalu pa jih bo pričakala veliko višja ovira: prva nosilka izločilnih bojev in branilka naslova Crvena zvezda. Moštvi se bosta prvič udarili jutri ob 19. uri v Beogradu, nato v ponedeljek v Stožicah, po potrebi pa še enkrat v srbski metropoli.

Zakaj je bil četrfinalni dvoboj DP s Krko obudil grenko nostalgijo? Zakaj je prvi MVP regionalne lige skupni simbol ljubljanske Olimpije in zagrebške Cedevite? Kako so se po zadnjem nastopu Ljubljančanov v evroligi redčili njihovi uspehi v ligi ABA?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine