Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Prvo tretjino so izgubili z 0:6, vendar zaostanek še ni usoden

Cedevita Olimpija bo tudi v 7. kolu evropskega pokala lovila prvo zmago za preporod moštva. Neulovljiv ni niti Ulm, drevišnji gost v Stožicah.
Zoran Dragić in Edo Murić čakata na evropsko zmago od 19. aprila, ko je Cedevita Olimpija izločila Türk Telekom. FOTO: ABA
Zoran Dragić in Edo Murić čakata na evropsko zmago od 19. aprila, ko je Cedevita Olimpija izločila Türk Telekom. FOTO: ABA
6. 12. 2022 | 05:00
4:14

V nadaljevanju preberite:

Kar 18 zajamčenih tekem v evropskem pokalu lahko lepo obogati košarkarsko sezono, lahko pa pomeni tudi prekletstvo, če moštvo niza poraze. Cedevita Olimpija jih je v minulih tednih doživela šest brez ene same zmage, a je šele na tretjini poti, hkrati pa njen zaostanek za tekmeci še zdaleč ni usoden. Od osmega mesta v skupini A, ki še vodi v izločilne boje, jo ločita dve zmagi, kar bi lahko nadomestila po okrevanju poškodovanih adutov. Drevi ob 20. uri se ji bo v Stožicah ponudila nova priložnost za prvi uspeh v dvoboju z Ulmom.

Po treh zaporednih zmagah v ligi ABA, skupno šestih v osmih nastopih, bo Ljubljančanom počasi zmanjkalo izgovorov in opravičil na evropski sceni. Res je, da v regionalnem prvenstvu še niso prišli do kapitalnega ulova, toda tudi Ulm ne sodi med mednarodne prvokategornike. Kaj se lahko spremeni po okrevanju treh pomembnih igralcev in kako nemške trekmece vidi Jurica Golemac?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine