Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Prvaki na krilih Curryja pustošili v Indianapolisu (VIDEO)

Košarkarji Golden State Warriors so v vse boljši formi, Indiano brez Victorja Oladipa so premagali s kar 132:100.
Steph Curry je rešetal mrežico Indiane z meti za tri točke, letos je spet eden najresnejših kandidatov za naziv najbolj koristnega igralca lige (MVP). FOTO: AFP
Steph Curry je rešetal mrežico Indiane z meti za tri točke, letos je spet eden najresnejših kandidatov za naziv najbolj koristnega igralca lige (MVP). FOTO: AFP
29. 1. 2019 | 07:05
29. 1. 2019 | 07:34
2:54
Po neprepričljivem začetku sezone se je zdelo, da bo letos boj za prvaka lige NBA vsaj izenačen, v zadnjem obdobju pa Golden State spet igra v silovitem ritmu. Po poškodbi se je DeMarcus Cousins vrnil v boljši formi, kot so pričakovali in Indiana Pacers brez prvega zvezdnika Victorja Oladipa ritmu Bojevnikov ni bila kos. Golden State je slavil s kar 132:100.

Ker je bila tekma odločena že precej pred koncem, se zvezdniški trojki ni bilo potrebno preveč naprezati. Še najdlje je bil na parketu Klay Thompson z 31 minutami, dosegel je 16 točk, prav toliko jih je dodal tudi Kevin Durant, Steph Curry pa je bil prvi strelec prvakov s 26 točkami v prav toliko minutah. Curry je zadel 10 metov iz igre iz le 13 poizkusov, skozi obroč je šlo šest od osmih metov za tri točke. Še 22 jih je v 25 minutah dosegel Cousins, s katerim so prvaki dobili še zvezdniškega centra, kar jim je v minulih sezonah manjkalo, za nameček je "Boogie" še eden v vrsti odličnih strelcev za tri točke. 




Košarkarji Denverja so imeli presenetljivo veliko težav z Memphisom in na koncu zmagali z le 95:92. Nikola Jokić je dosegel 24 točk, Will Barton pa je odigral najboljšo tekmo po povratku na parket z 20 točkami. Pri Memphisu, kjer so zvezdniški dvojec Marc Gasol - Mike Conley končno postavili na tržišče, je Gasol dosegel 28 točk, Conley pa 23 in 11 asistenc. 

Charlotte Hornets so s 101:92 premagali New York Knicks, Boston je doma s 112:104 premagal Brooklyn, Atlanta pa presenetljivo v gosteh Los Angeles Clippers s 123:118. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine