Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Predramila sta jih šele reper J. Cole in trener Malone

Kevin Durant se je odvadil izgubljati, po lovorikah v dresu Golden Stata še drugič najboljši na tekmi All-Star NBA.
LeBron James se ni uštel, ko je pred tekmo All-Star kot prvega vnovič izbral Kevina Duranta (pri metu). FOTO: USA Today
LeBron James se ni uštel, ko je pred tekmo All-Star kot prvega vnovič izbral Kevina Duranta (pri metu). FOTO: USA Today
18. 2. 2019 | 19:53
4:46
Košarkarski vrhunec letošnjega vikenda All-Star NBA je bilo zmagoslavje Joeja Harrisa nad Stephenom Curryjem v tekmovanju v metih za tri točke. Vse drugo je bilo lahkotna zabava, ki se je na trenutke nevarno približala mejam slabega okusa. Toda tudi oba odlična ostrostrelca sta debelo gledala, ko so v glavni tekmi prireditve trojke deževale kot za stavo. Obe moštvi sta jih skupaj zadeli 62, kar je težko prekosljiv rekord.

Veliko o značaju zaključnega dejanja v Charlottu povedo številke. Moštvo LeBrona Jamesa je ugnalo zasedbo Giannisa Antetokounmpa s 178:164 (132:131, 82:95, 37:53), zmagovalci so metali trojke 35:90 – največ so jih zadeli najboljši košarkar tekme Kevin Durant (6:9), Klay Thomson (6:12) in Damian Lillard (6:17) –, poraženci 27:77 (Khris Middleton 6:10, Paul George 6:12), o obrambni zavzetosti slednjih pa priča podatek, da so v 48 minutah igre skupaj storili le šest osebnih napak. Lahkotnega pristopa niso spremenili niti v zadnjih 21 minutah, v katerih so zaostali za tekmeci kar s 55:89. Absolutna rekorda ekshibicij vseh zvezd vendarle nista bila v nevarnosti. Pred temi leti je selekcija zahodne konference dosegla kar 196 točk (prejela jih je 173), leto dni pozneje se je tekma končala z rezultatom 192:182 za Zahod.

»Tudi ko je Giannisova zasedba vodila z več kot 20 točkami razlike, nismo želeli razmišljati o porazu. Le spogledali smo se in se prepričali, da je v našem moštvu dovolj vrhunskih košarkarjev, da lahko nadomestimo sleherni primanjkljaj. Malo bolj smo se potrudili v obrambi, zadeli nekaj metov in stvari postavili na svoje mesto, ob tem pa se zelo zabavali. Lepo je v tako veličastnem krogu. Sploh se ti ni treba pretirano naprezati, pa lahko storiš neverjetne reči. Dovolj je, da vsakdo dela, kar je njegova odlika,« je poudaril Kevin Durant, ki se je preprosto odvadil izgubljati. V dresu Golden Stata je osvojil dva zaporedna šampionska prstana v zadnjih dveh sezonah, obakrat pa je bil tudi junak finalnih dvobojev s Clevelandom. Naslov MVP tekme All-Star je pred tem prejel že leta 2012, letos pa je bil z 31 točkami najučinkovitejši v zasedbi LeBron, v kateri je kar deset košarkarjev doseglo 11 točk in več. Prvi strelec med poraženci je bil njihov kapetan Antetokounmpo (38).

LeBron James (desno) in Kevin Durant se na igrišču odlično ujameta. FOTO: USA Today
LeBron James (desno) in Kevin Durant se na igrišču odlično ujameta. FOTO: USA Today

 

Jeseni skupaj v Los Angelesu?


Trener moštva LeBron, Denverjev strateg Mike Malone, je novinarjem zaupal še eno »pomembno« podrobnost: »Ob polčasu, ko smo zaostajali s 13 točkami razlike in se nevarno začeli bližati rekordu po številu prejetih točk, me je LeBron James prosil v imenu moštva, če lahko ostanejo ob parketu in gledajo nastop reperja J. Cola. Odvrnil sem mu, da jim ni treba na posvet v slačilnico, če bodo v nadaljevanju tekme zganili zadnjice. Moj glas se je hitro razširil naokoli. Fantje so najprej poslušali glasbo, nato pa zaigrali kot prerojeni.«

LeBronu Jamesu se je vendarle najbolj izplačalo, da je iz ponudbe 22 košarkarjev tako kot lani najprej izbral Duranta. Zato so se v Charlottu okrepile govorice, da bi lahko jeseni združila moči tudi v Los Angelesu. Le malo je namreč možnosti, da bo Durant izkoristil tudi četrto, pogojno sezono pogodbe z Bojevniki iz Oaklanda, ki bi mu prinesla 31,5 milijona dolarjev. LA Lakers pa bodo v poletnih mesecih bržkone najpodjetnejši, saj nujno potrebujejo še kakšnega asa, da bi lahko potešili športna in zvezdniška pričakovanja zahtevnega okolja. Trenutno so Jezerniki celo daleč od mest, ki vodijo končnico prvenstva.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine