Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Pot na košarkarski prestol Luko Dončića znova vodi prek Bostona

Dallas pred začetkom nove sezone lige NBA kotira visoko, prvič z Dončićem resno meri na naslov prvaka. Prvi favorit Boston, na zahodu glavni tekmec Oklahoma.
Luka Dončić se želi oddolžiti zvezdniku Bostona Jaysonu Tatumu za spomladanski poraz v finalu. Foto Kevin Jairaj/Reuters
Luka Dončić se želi oddolžiti zvezdniku Bostona Jaysonu Tatumu za spomladanski poraz v finalu. Foto Kevin Jairaj/Reuters
20. 10. 2024 | 05:00
0:29

V nadaljevanju preberite:

Nova sezona košarkarskega plesa v najboljši ligi na svetu je pred vrati. Osem mesecev dolg maraton bo dal novega prvaka lige NBA, za prestižno lovoriko in šampionski prstan se bo znova potegoval Luka Dončić z Dallasom, a tudi konkurenca ni spala na lovorikah. Lovoriko branijo Boston Celtics, ki v prvenstvo vstopajo z nespremenjeno zasedbo in ohranjajo status prvega favorita, v boju za prvaka zahodne konference pa Dallasu (vsaj na papirju) največjo grožnjo predstavlja Oklahoma.

Že več kot desetletje v Dallasu niso sezone pričakali s tolikšnim optimizmom, kot ga je v izjavah iz American Airlines Centra zaznati letos. Glavni razlog je kakopak slovenski zvezdnik, ki po prostem poletju kljub rahlim težavam z mišico v 82 tekem dolg maraton rednega dela vstopa v odlični formi, predvsem pa motiviran, da Dallas spet popelje do vrat raja. Letos se Luka z nazivom najboljšega med ostalimi ne bo sprijaznil, prav zadnji korak k vrhu pa je v športu najtežji.

V Dallasu so se na novo poglavje dobro pripravili (več o tem preberite v četrtkovem Delu), enako velja tudi za konkurenco. Od leta 2018 nihče ni dvakrat zapored postal prvak, analitiki in stavni mojstri pa so si enotni v napovedih, da bo težko kdo ustavil novi šampionski pohod Bostona. Jedro moštva ostaja enako, Jayson Tatum in Jaylen Brown sta šele na začetku najboljšega obdobja v karieri in sodita med zvezdnike, ki so le redko poškodovani. Z dolgim okrevanjem Kristapsa Porzingisa si na vzhodni obali ne belijo glave, pomembno je le, da bo latvijski center nared za končnico.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine