Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Pometel z Realom in se poslovil, prišel je bivši kapetan

Šarunas Jasikevičius ni več trener španskega prvaka Barcelone. Novi trener je kapetan evropskih prvakov iz leta 2010 Roger Grimau.
Po treh letih na trenerskems tolčku se je od Barcelone poslovil Šarunas Jasikevičius. FOTO: Ints Kalnins/Reuters
Po treh letih na trenerskems tolčku se je od Barcelone poslovil Šarunas Jasikevičius. FOTO: Ints Kalnins/Reuters
G. N.
27. 6. 2023 | 12:00
1:28

Šarunas Jasikevičius in košarkarska sekcija FC Barcelona sta se razšla. Litovec ni sprejel nove pogodbe z znižanjem plače. Nekdanjemu 47-letnemu zvezdniku Olimpije ni šla na roke niti metla v finalu španskega prvenstva proti največjemu tekmecu Realu (3:0), ki pa je bil od Kataloncev boljši v polfinalu evrolige. Real je na koncu tudi osvojil najprestižnejšo lovoriko.

Odbor direktorjev pri FC Barcelona je za trenerja izbral nekdanjega člana in kapetana zadnjega rodu, v katerem sta bila tudi Slovenca Erazem Lorbek in Jaka Lakovič, z naslovom evropskega klubskega prvaka (2010) Rogerja Grimaua (44).

Jasikevičius v treh letih na klopi katalonskega kluba ni osvojil le evrolige, trikrat zapored se je uvrstil na zaključni turnir, dvakrat je v polfinalu izgubil proti Realu, dvakrat je bil španski prvak. Barcelona se je razšla tudi z najdražjim igralcem Nikolo Mirotićem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine