Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Na igrišče kar iz domače karantene

Cedevita Olimpija danes gosti v Stožicah Gran Canario za točke evropskega pokala.
Jaka Blažič bo s soigralci storil vse, da se ne bi še enkrat znašli na kolenih. FOTO: Cedevita Olimpija
Jaka Blažič bo s soigralci storil vse, da se ne bi še enkrat znašli na kolenih. FOTO: Cedevita Olimpija
13. 10. 2020 | 06:01
3:19
Ljubljana – V uvodni tekmi v novi sezoni evropskega pokala so košarkarji Cedevite Olimpije klonili malo po svoji krivdi in malo po zaslugi Nanterra, proti Bursasporju so nato kot edini doslej na mednarodni ravni izgubili brez boja zaradi odrejene karantene. Po nenavadnem začetku jih drevi ob 18.30 čaka tretje dejanje. Za zaprtimi vrati v Stožicah bodo pričakali Gran Canario, ki je imela prejšnji teden prav tako enega pozitivnega na koronavirus, toda neokuženi člani moštva so lahko mirno odigrali dvoboj z Nanterrom in ga premagali s 94:82, v nedeljo pa gostili še madridski Real (65:90).

Medtem ko ima špansko moštvo zgolj športne skrbi, saj je v domačem prvenstvu (1:3) precej manj uspešno kot na evropski sceni (2:0), so se pri Cedeviti Olimpiji od razkritja, da je bil eden od njihovih košarkarjev pozitiven na obveznem testiranju pred dvobojem z Bursasporjem, še najmanj ukvarjali s športom. Varovanci trenerja Jurice Golemca niso smeli vaditi in igrati, klubsko vodstvo pa je zaman prosilo pristojne, naj jim dovolijo odigrati vsaj tekme evropskega pokala, v katerem je zasedba sposobna za nastop, če ima vsaj osem neokuženih košarkarjev.

Branilec Andrew Albicy (z žogo) in krilo John Shurna (desno) sta izkušena aduta Gran Canarie. FOTO: EuroCup
Branilec Andrew Albicy (z žogo) in krilo John Shurna (desno) sta izkušena aduta Gran Canarie. FOTO: EuroCup

 

Kladivo ali nakovalo?


Da bi upoštevali navodila NIJZ o nujni odgovornosti, so Ljubljančani (z izjemo prvotno pozitivnega igralca) kljub velikim stroškom v minulem tednu opravili kar tri testiranja in izvid je bil pri vseh košarkarjih in članih strokovnega štaba vsakič negativen. Danes se bodo zato vrnili na delo, čeprav ne vedo, kolikšne posledice in tveganja jim bo prinesla prisilna oddaljenost z igrišča brez kolektivne vadbe in stika z žogo. Vendar med kladivom in nakovalom niso imeli idealne rešitve.

»Gran Canaria ima zelo kakovostne košarkarje, ki v naši skupini še ne poznajo poraza. Moštvo je prenovljeno, vodi ga novi trener Porfi Fisac. Na vsakem položaju ima po dva močna aduta. Zaradi položaja, v katerem smo bili v zadnjem tednu, nas čaka težko delo, toda storili bomo vse, da pridemo do prve zmage v evropskem pokalu,« meni Jurica Golemac. Ob zmagah nad Promitheasom in Nanterrom so bili v španskem moštvu najučinkovitejši ameriški center Jacob Wiley, nigerijsko krilo Stan Okoye ter trojica branilcev, Italijan Amedeo Della Valle, Španec Franco Ferrari in Francoz Andrew Albicy.

Pari 3. kola v skupini D, danes – Cedevita Olimpija – Gran Canaria (18.30), Bursaspor – Promitheas (19), Nanterre – Trento (19); vrstni red: Trento in Gran Canaria po 2:0, Bursaspor in Nanterre po 1:1, Promitheas in Cedevita Olimpija po 0:2.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine