Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Košarkarji Cedevite Olimpije spet v akciji

Ljubljančani v zadnjem tednu trikrat opravili testiranje na novi koronavirus in vsi izvidi so bili vsakič negativni.
Košarkarji Cedevite Olimpije so spet nared za tekme. FOTO: Uroš Hočevar
Košarkarji Cedevite Olimpije so spet nared za tekme. FOTO: Uroš Hočevar
12. 10. 2020 | 13:10
12. 10. 2020 | 13:27
3:21
Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo jutri (z začetkom ob 18.30) v tretjem kolu evropskega pokala v prazni stožiški dvorani pomerili z igralci Gran Canarie. V zadnjem tednu so člani ljubljanskega moštva opravili tri testiranja na novi koronavirus, pri vseh testiranjih pa so bili rezultati vseh testiranih vsakič negativni.

»Naša ekipa je v optimalnem zdravstvenem stanju in brez okuženega igralca, če odmislimo košarkarja, ki je že od dneva, odkar smo prejeli pozitiven izvid na testiranje za covid-19, v samoizolaciji. Odzvali smo se na poziv Nacionalnega inštituta za javno zdravje in ravnali odgovorno. Zato smo celotno ekipo v zadnjem tednu testirali trikrat. Vsi izvidi, ki smo jih prejeli po testiranju, so bili negativni,« je sporočil Davor Užbinec, direktor Cedevite Olimpije.

Ob tem je spomnil, da so na žalost brez boja izgubili obračun drugega kola s turško ekipo Bursaspor. »Dejstvo, da na tekmi ne nastopiš, ima lahko dolgoročne posledice z vidika sponzorskih sredstev, vloženih v klub. Seveda je potrebno na takšne stvari gledati tudi iz tekmovalnega zornega kota in se zavedati, da zaradi ukrepov države nismo imeli priložnosti, da stopimo na parket in se borimo za zmago. Na račun tega smo izgubili tekmo, iz športnega vidika pa je to nedopustno,« je poudaril Užbinec.


Spremembe na področju vrhunskega športa so nujne


Kakšne posledice bo prineslo dejstvo, da so igralci zadnji teden preživeli oddaljeni od igrišč, bo pokazal čas. »Tveganje poškodb se absolutno poveča, to je dejstvo. Igralci so sicer po navodilih strokovnega štaba trenirali posamično, vemo pa, da se individualen trening ne more enačiti s trenažnim procesom, ki ga lahko celotna ekipa skupaj opravi v dvorani. Verjamem, da bo v torek naše moštvo na parketu naših Stožic storilo vse, kar je potrebno za zmago, videli pa bomo, kakšne posledice bo vse skupaj pustilo na naših igralcih,« je izjavil športni direktor ljubljanskega kluba Sani Bečirović in pribil, da so spremembe na področju vrhunskega športa pri nas vsekakor nujne.

Kakor so še zapisali na svoji spletni strani, je pred njimi zahtevna preizkušnja, saj v Ljubljano prihaja Gran Canaria, ki po dveh odigranih tekmah v evropskem pokalu še ne pozna poraza. Španci so sicer v nedeljo odigrali tekmo v svojem državnem prvenstvu in visoko izgubili proti madridskemu Realu (65:90). Najboljši strelec moštva s Kanarskih otokov je bil Stan Okoye z 12 točkami.

»Gran Canaria ima zelo kakovostno ekipo. Moštvo je prenovljeno, na vsakem igralnem položaju pa imajo po dva kvalitetna igralca. Čaka nas zelo težko delo, sploh ob položaju, v katerem smo se znašli v zadnjem tednu. Dali bomo vse od sebe in naredili vse, da pridemo do prve zmage v evropskem pokalu,« je tekmo napovedal Jurica Golemac, trener Cedevite Olimpije.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine