Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Olimpiji preobrat v Klaipedi ni uspel

Košarkarji Petrol Olimpije se z gostovanja pri Neptunasu vračajo s porazom s 74:82.
Jan Špan v dvoboju z litovsko obrambo. FOTO: Fiba
Jan Špan v dvoboju z litovsko obrambo. FOTO: Fiba
2. 1. 2019 | 19:36
23. 1. 2019 | 20:55
1:46
Za Petrolom Olimpijo je zelo naporen ritem tekem v zadnjem obdobju, ki je pustil sledi v moštvu, po prvenstveni zmagi nad Šenčurjem so v Sloveniji ostali Aleksandar Lazić, Mirza Begić in Domen Lorbek, Olimpija je bila tako na gostovanju v Klaipedi v ligi prvakov zelo oslabljena. 

Ljubljančani so lovili svojo drugo zmago v tem tekmovanju v tej sezoni, a so v Litvi zaostajali skozi celotno srečanje. V prvem polčasu se je razlika večkrat povzpela nad deset točk, na začetku tretje četrtine pa so Ljubljančani vendarle nekoliko bolje zaigrali v obrambi in se približali Neptunasu. 

Če bi bili v napadu bolj natančni, bi iz Klaipede lahko odnesli tudi zmago, a so zgrešili kar nekaj povsem odprtih metov za tri točke. V zadnjih minutah jim je nekaj upanja s trojko z devetih metrov prinesel Jan Rebec, košarkarji Neptunasa so bili zelo nenatančni pri prostih metih in puščali vrata za preobrat Ljubljančanov priprta, v končnici pa je Olimpiji kot že velikokrat v tej sezoni spet zmanjkalo izkušenj in tudi kvalitete, da bi prišli do zmage.



Najboljši strelec pri Olimpiji je bil Marvin Jones s 13 točkami, Jan Špan jih je prispeval 11, Luka Šamanić pa deset. Pri domačinih je bil najbolj razpoložen Kyle Weaver s 16 točkami. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine