Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Obradović pred 40.000 gledalci v Atenah: Tu je moj dom

V Atenah poteka prestižni pripravljalni košarkarski turnir na nogometnem štadionu, pred 40.000 gledalci je Partizan premagal Panathinaikos s 75:64.
Tako so v Atenah spomladi navijači Panathinaikosa proslavili naslov prvaka evrolige. FOTO: Louisa Gouliamaki/Reuters
Tako so v Atenah spomladi navijači Panathinaikosa proslavili naslov prvaka evrolige. FOTO: Louisa Gouliamaki/Reuters
22. 9. 2024 | 11:30
22. 9. 2024 | 12:04
1:44

V Atenah so pripravili spektakularen košarkarski turnir v spomin na Pavlos Giannakopoulosa, gostil ga je Panathinaikos na odprtem olimpijskem štadionu Panatenaik, ki je edini štadion na svetu, v celoti izdelan iz marmorja in ena glavnih atenskih znamenitosti. Na spektaklu na prostem se je zbralo več kot 40.000 gledalcev, ki so pripravili izjemno vzdušje.

Rezultat tekme med Partizanom in Panathinaikosom je bil drugotnega pomena, beograjsko moštvo je slavilo s 75:64, potem ko je Panathinaikos zelo slabo metal za tri točke. Po tekmi je bil v središču pozornosti tudi Željko Obradović, trener Partizana, ki je velik del kariere preživel v Atenah in je še vedno ljubljenec navijačev.

»Tu sem preživel velik del kariere, dobro veste, kaj mi pomeni Panathinaikos. To je bilo najboljših 15 let mojega življenja, tu sem doma,« je navijačem polaskal Obradović in si prislužil bučen aplavz. 

Zaradi turnirja v Atenah Partizan ta konec tedna ne bo začel z nastopi v ligi ABA, sezono bo otvoril v sredo s tekmo proti Borcu iz Čačka. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine