Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Edo Murić pod španskimi koši

Naš dolgoletni košarkarski reprezentant bo v novi sezoni nosil dres katalonskega kluba Hiopos Forca Lleida.
Delež Eda Murića pri slovenski reprezentanci je bil pogosto zelo viden. FOTO: Oliver Behrendt/AFP
Delež Eda Murića pri slovenski reprezentanci je bil pogosto zelo viden. FOTO: Oliver Behrendt/AFP
STA, Š. R.
20. 9. 2024 | 13:08
20. 9. 2024 | 13:08
1:42

Slovenski košarkarski reprezentant Edo Murić ni bil dolgo brez dela, potem ko Cedevita Olimpija avgusta z Ljubljančanom ni podaljšala pogodbe. Murić bo kariero nadaljeval v Španiji, v vrstah katalonskega kluba Hiopos Forca Lleida, za katerega je pred osmimi leti igral tudi Luka Rupnik. 

Murić je zadnjih pet sezono preživel v dresu Cedevite Olimpije. Pred tem je igral za Parklje, LTH Castings, Krko Novo mesto, Partizan Beograd, Banvit, in Enea Zastal Zielona Gora. Za slovensko reprezentanco je igral od leta 2011, septembra 2017 je tako z njo postal evropski prvak.

Njegov novi klub je v pretekli sezoni zasedel 2. mesto v drugoligaški konkurenci. Sicer pa ni edini Slovenec, ki se je letos preselil v Španijo, za Bilbao je podpisal Zoran Dragić, za Gran Canario, ki jo kot trener vodi Jaka Lakovič, pa bo igral naturalizirani Mike Tobey.

Murić je bil sicer leta 2019 prvi košarkar, ki je podpisal pogodbo po združitvi ljubljanskega in zagrebškega kluba, po odhodu Jake Blažiča v Turčijo pa je bil eno sezono tudi kapetan zmajev. V minuli sezoni zaradi poškodbe kolena ni igral.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine