Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Zmaji iz Laškega s stotico in dobro popotnico za jadransko ligo

Košarkarji Cedevite Olimpije so zanesljivo osvojili superpokal, v Laškem so premagali Krko s 103:73. MVP tekme Žiga Daneu s 16 točkami.
Cedevita Olimpija s prvim pokalom sezone. FOTO: Aleš Fevžer/Cedevita Olimpija
Cedevita Olimpija s prvim pokalom sezone. FOTO: Aleš Fevžer/Cedevita Olimpija
17. 9. 2024 | 19:40
17. 9. 2024 | 20:33
4:59

Čakanje na pričetek nove košarkarske sezone je bilo dolgo, čakanje na superpokalnega zmagovalca precej manj. Cedevita Olimpija je v dvorani Tri lilije v Laškem potrdila vlogo favorita in kljub temu, da je pri Ljubljančanih nekaj nosilcev igre ostalo na klopi, je Krka stik uspela držati le v prvi četrtini. Nato je voz zmajev močno potegnil do zanesljive zmage s 103:73.

Superpokalni prvaki za leto 2024. Foto N. Gr.
Superpokalni prvaki za leto 2024. Foto N. Gr.

Ljubljanski strateg Zvezdan Mitrović je pred superpokalom izzval predvsem slovenske igralce, da dokažejo svojo vrednost in vložijo kandidaturo za resno minutažo tudi na prihajajočih tekmah jadranske lige in evropskega pokala. Na klopi je pustil nosilca igre Devina Robinsona in DJ Stewarta, mladega Joana Beringerja je v posteljo položila viroza. Na drugi strani je ekipa Krke v prvih minutah pokazala zrelo igro, Jakob Čebašek je pod ljubljanskim košem izkoriščal obdobja zmede in po desetih minutah so Novomeščani še bili zraven, preden so zmaji stopili na plin.

 V igri zdaj 13-kratnih superpokalnih prvakov je izstopala agresivna igra v obrambi, Mitrović je ritem ohranjal s pogostimi menjavami na branilskih položajih, pod košem je svojo priložnost odlično izkoristil Žiga Daneu, ki se po vrnitvi iz Heliosa drugič skuša prebiti med stožiške prvokategornike. »Trener me je pred tekmo pogledal in mi dejal, da se moram dokazati in to me je vzpodbudilo. Nisem verjel, da bom dobival toliko priložnosti, a sem si jo z dobrimi treningi zaslužil,« je bil zadovoljen s 16 točkami MVP srečanja in član tretje generacije slovite košarkarske družine Daneu.

FOTO: Cedevita Olimpija
FOTO: Cedevita Olimpija
Znova velja izpostaviti igro Alekseja Nikolića, ki v igro Olimpije vnaša mirnost, z izkušnjami krade žoge in zna tudi izsiliti koš, ko ostali načrti padejo v vodo. Ko bo v tekmovalno formo prišel še nekoliko »zarjaveli« kapetan Jaka Blažič, bo slovensko jedro ekipe dobilo obrise, ki jih navijači v Stožicah želijo in pričakujejo od tokratne zasedbe zmajev.

S superpokalno zmago je Cedevita Olimpija potrdila, da je na slovenskih parketih izrazit favorit za vse tri lovorike, pri Krki pa se je uresničila bojazen trenerja Dejana Jakare, da hitri igri Ljubljančanov ne bodo kos. Razlog za visok poraz lahko poiščejo v zelo slabem metu iz igre, zatajili so tudi na črti prostih metov, predvsem pa so se v drugi četrtini spustili v dir z Ljubljančani, kar so višji, telesno močnejši in roko na srce kvalitetnejši tekmeci zlahka izkoristili. »Delali smo preveč napak, odrezali so nam lahke mete in nato nismo bili kos njihovi telesni pripravljenosti,« je bil jasen Jakara, Mitrović pa je dodal: »Igralcem sem rekel, da naj ne gledajo semaforja in do zadnje minute igrajo intenzivno. Odigrali smo dobro tekmo, mladi košarkarji so izkoristili svojo priložnost in s tem sem zadovoljen. Lahko optimistično gledamo naprej, a vemo, da smo šele na začetku sezone.«

FOTO: Cedevita Olimpija
FOTO: Cedevita Olimpija

Po tekmovalnem »ogrevanju« so precej bolj zadovoljni lahko v taboru zmagovalcev, nenazadnje tudi zato, ker so tekmo zaključili s praznim zdravniškim kartonom, na pravi odgovor o dometu slovenskih predstavnikov bo potrebno počakati vsaj do konca tedna, ko se bo začelo zares tudi v ligi ABA.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine