Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Nepričakovan odhod Hollatza je premešal ekipno sestavljanko

Nemški reprezentančni organizator igre Justus Hollatz je nova okrepitev Anadolu Efesa, Cedevita Olimpija ga je posodila turškemu velikanu.
Nemški reprezentant Hollatz se je od Ljubljane poslovil, še preden je sploh prišel v Stožice. Foto Thilo Schmuelgen/Reuters
Nemški reprezentant Hollatz se je od Ljubljane poslovil, še preden je sploh prišel v Stožice. Foto Thilo Schmuelgen/Reuters
23. 8. 2023 | 15:34
23. 8. 2023 | 15:36
2:12

Klubi ponavadi posojajo igralce, ki v njihovi sredini ne bi dobili dovolj priložnosti za dokazovanje. No, v primeru Justusa Hollatza in Cedevite Olimpije temu zagotovo ni bilo tako, 22-letni Nemec je bil eden tistih, na katerih bi morala temeljiti ekipa Olimpije in ki bi v naslednjih treh sezonah vlekel ljubljanski voz naprej.

image_alt
V Stožicah gradijo temelje za novo dobo Olimpije

A se je med pripravami na SP v dresu turške reprezentance poškodoval organizator igre Doğuş Özdemiroğlu, Anadolu Efes, ki bo igral v evroligi, pa je prav v mladem igralcu Cedevite Olimpije našel zamenjavo zanj. Cedevita Olimpija ga je za eno sezono posodila turškemu klubu iz Efesa, so navedli v skopi izjavi za javnost, potem ko so o možnosti prestopa že včeraj poročali evropski košarkarski mediji. 

Na stožiški parket prihaja Leo Westerman

Kaj bo po naslednji sezoni, je v veliki meri odvisno od Hollatzovih predstav v Turčiji – če bo upravičil pričakovanja, ga v Ljubljani ne bomo videli, v blagajno stožiškega kluba bo prišla le odškodnina, v nasprotnem primeru pa bo k Olimpiji prišel igralec, ki ni upravičil svojega potenciala. Vsekakor ne najboljša situacija za klub. 

V Ljubljani bo Hollatza zamenjal 31-letni Leo Westerman, ki je v minuli sezoni igral v Španiji za Obradoiro, na tekmo je dosegal dobrih šest točk, Westermana pa se tudi slovenska publika najbolj spominja iz njegovih dni v dresu beograjskega Partizana. 

Zakaj so se v ljubljanskem klubu odločili za to potezo, ni povsem jasno, zagotovo pa ni nepomemben podatek, da je agent Hollatza in Westermana vplivni Miško Ražnatović. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine