Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Stožice bodo obiskali trije dobri znanci in še šest močnih izzivalcev

Košarkarji Cedevite Olimpije so dobili tekmece evropskem pokalu: vnovič Joventut, Prometej in Umano, za začetek k Hapoelu v Tel Aviv.
Novi Olimpijin trener Simone Pianigiani (levo) in športni direktor Vlado Ilievski sta z zanimanjem spremljala žrebanje v Barceloni. FOTO: Cedevita Olimpija
Novi Olimpijin trener Simone Pianigiani (levo) in športni direktor Vlado Ilievski sta z zanimanjem spremljala žrebanje v Barceloni. FOTO: Cedevita Olimpija
7. 7. 2023 | 15:48
7. 7. 2023 | 18:02
4:04

V nadaljevanju preberite:

Minulo jesen in pomlad so košarkarji Cedevite Olimpije, njihovi nadrejeni in tudi navijači razočarano ugotavljali, kako neprijetno se lahko vleče tekmovanje v evropskem pokalu, če nimaš konkurenčnega moštva. Ljubljančani so namreč v 18 nastopih iztržili le tri zmage, kar je bila druga najslabša bera med 20 sodelujočimi zasedbami. Po današnjem žrebanju za novo sezono lahko le ugibamo, kako zahtevna je skupina A, v kateri bodo igrali od 4. oktobra do 7. februarja. V Stožicah bodo še nekaj časa oblikovali novo zasedbo, prav tako njihovi tekmeci.

Pred peto zaporedno sezono nastopanja v evropskem pokalu so Cedevito Olimpijo na podlagi triletnih mednarodnih dosežkov uvrstili v tretji kakovostni razred skupaj z nemškim prvakom Ulmom, kaj je nato odločil žreb v Barceloni? Kako so se tekmeci Ljubljančanov odrezali v prejšnji sezoni v nacionalnih ligah in tudi na evropski sceni? Kako je razplet ocenil Olimpijin direktor Davor Užbinec? Katere zanimive novosti prinaša novi tekmovalni sistem evropskega pokala?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine