Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Mangok Mathiang zapušča Stožice še pred prvo odigrano tekmo

Cedevita Olimpija je prekinila pogodbo z avstralskim centrom južnosudanskih korenin, ki se je poškodoval septembra lani.
Mangok Mathiang še ni okreval po zlomu desne noge. FOTO: Cedevita Olimpija
Mangok Mathiang še ni okreval po zlomu desne noge. FOTO: Cedevita Olimpija
17. 8. 2021 | 22:21
17. 8. 2021 | 22:24
1:51
Košarkarji Cedevite Olimpije so celo leto čakali na okrevanje Mangoka Mathianga, a ga niso dočakali. Klubsko vodstvo in avstralski center južnosudanskih korenin sta namreč danes sklenila dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe. Zdravstveni pregled, ki ga je košarkar opravil ob vrnitvi v Slovenijo, je pokazal, da je noga, ki si jo je poškodoval septembra lani, v slabšem stanju, kot je bilo predvideno ob koncu minule sezone.

Mathiang se je Cedeviti Olimpiji pridružil lani poleti, a zaradi zloma golenice in mečnice desne noge, ki jo je staknil na enem od zadnjih treningov tik pred začetkom sezone, ni nastopil na nobeni uradni tekmi. V minuli sezoni sta ljubljanski klub in center sklenila dogovor o podaljšanju pogodbe, po zdravstvenem pregledu ob začetku pripravljalnega obdobja, ki je pokazal, da okrevanje po operaciji ne poteka po začrtani poti, pa sta se Mathiang in Cedevita Olimpija odločila za sporazumno prekinitev pogodbe.

Športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirovič je pojasnil: »Žal se je zgodilo to, česar smo se najbolj bali. Mangok bo za vrnitev v normalen vadbeni proces potreboval več časa, kot je bilo prvotno načrtovano in predvideno. Zato smo se odločili, da še pred uradnim začetkom sezone in preden se nam na treningih pridružijo vsi nosilci igre, prekinemo pogodbo. Želimo mu vso srečo v nadaljevanju kariere, mi pa bomo poskušali najti rešitev za zapolnitev mesta na njegovem igralnem položaju.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine