Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Močna okrepitev za Ljubljančane

Za Cedevito Olimpijo bo v prihajajoči sezoni igral tudi Američan z gruzinskim potnim listom Jacob Pullen.
Jacob Pullen (desno), ki je takole pred leti oviral Klemna Prepeliča na tekmi med Slovenijo in Gruzijo, bo poslej nosil dres Cedevite Olimpije. FOTO: Roman Šipić/Delo
Jacob Pullen (desno), ki je takole pred leti oviral Klemna Prepeliča na tekmi med Slovenijo in Gruzijo, bo poslej nosil dres Cedevite Olimpije. FOTO: Roman Šipić/Delo
M. Š., STA
17. 8. 2021 | 10:56
2:20
Ameriški košarkar Jacob Pullen, v zadnjih sezonah eden od najboljših igralcev in strelcev v regionalni ligi ABA, bo v prihajajoči sezoni nosil dres Cedevite Olimpije, so sporočili iz ljubljanskega kluba. Pullen je v minulih dveh letih branil barve Mornarja iz Bara.

Nekdanji član Virtusa iz Bologne in Barcelone ima izkušnje tudi iz lige NBA, v kateri je odigral tri tekme za Philadelphio 76ers, je bil v prejšnjih treh letih med najboljšimi strelci v regionalnem tekmovanju ABA. Minulo sezono je v dresu Mornarja v evropskem pokalu dosegal 17,7 točke na tekmo, v ligi ABA pa 16,6 točke, 3,1 asistence in 1,3 skoka. Med drugim se lahko 31-letnik iz Maywooda v Illinoisu, ki je član gruzinske reprezentance, pohvali tudi z naslovom španskega in hrvaškega državnega prvaka ter z dvema naslovoma hrvaškega pokalnega prvaka.

»Jacob je igralec, ki nam je v minulih dveh sezonah prav gotovo manjkal. Gre namreč za odličnega strelca in izjemno nadarjenega košarkarja, ki je sposoben sam odločiti tekmo, zato nam bo lahko priskočil na pomoč. Ima izkušnje z igranjem na najvišji ravni, pozna pa tudi naš kolektiv, saj je bil v preteklosti del zagrebške Cedevite. Verjamem, da se bo odlično vklopil v naše moštvo,« je ob podpisu pogodbe izjavil Sani Bečirović, športni direktor Cedevite Olimpije.

Zadovoljstva ob prihodu v Ljubljano ne skriva niti Pullen. »Navdušen sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Na nek način sem se vrnil v Cedevito, prvič pa bom igral za klub iz Slovenije. Komaj čakam, da zaigramo v evropskem pokalu in ligi ABA, ter dosežemo vse cilje, ki si jih bomo zadali. Moj cilj je vedno, da se ekipa bori za naslov prvaka, ne glede na tekmovanje, v katerem nastopa. Zahvaljujem se navijačem in vodstvu Cedevite Olimpije. Upam, da bomo osvojili lepo število lovorik,« si je zaželel 183 centimetrov visoki Pullen.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine