Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Kanadčani in slabi sodniki previsoka ovira za Dončićevo bratovščino

Slovenski košarkarji še tretjič obtičali v četrtfinalu svetovnega prvenstva. Kapetan je trpel krepke udarce, dokler ga niso izključili.
Shai Gilgeous-Alexander si je prislužil čestitke Luke Dončića za odlično igro in prvo uvrstitev Kanade v polfinale SP. FOTO: FIBA
Shai Gilgeous-Alexander si je prislužil čestitke Luke Dončića za odlično igro in prvo uvrstitev Kanade v polfinale SP. FOTO: FIBA
6. 9. 2023 | 13:44
6. 9. 2023 | 18:58
5:56

V nadaljevanju preberite:

Tretji nastop v četrtfinalu svetovnega prvenstva, tretje razočaranje. Za slovenske košarkarje ostaja uvrstitev v elitno četverico zemeljske oble neuresničena želja, tokrat jim je v zelo majhno uteho, da za razliko od četrtfinala leta 2010 proti Turčiji (68:95) in štiri leta pozneje proti ZDA (76:119) niso zapustili igrišča potolčeni do tal. Po porazu s Kanado z 89:100 se bodo že jutri ob 14.30 pomerili z Litvo za razvrstitev od 5. do 8. mesta, v Manili pa jim preostaja še en cilj: izboljšanje najboljšega dosežka reprezentance na SP, 7. mesta iz leta 2014.

Slovensko moštvo se je ob začetku tekme dobro odzvalo po polomu z Nemčijo, kaj je nanj blagodejno vplivalo? Kako je Slovenija dosegla 50 točk do polčasa, a le 39 v nadaljevanju? Kdo jim je najbolj paral živce? Kaj je Luka Dončić poudaril po izključitvi in kaj Klemen Prepelič po porazu?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine