Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Tudi proti Kanadi po načelu nemogoče je mogoče

Slovenski košarkarji so se preselili v Manilo in čakajo na dan D. Kljub polomu z Nemčijo so tam, kjer so si želeli biti.
Luka Dončić na SP prevladuje tudi v prvinah, ki jih ne moremo izmeriti, denimo pri igralni domišljiji. FOTO: Juiči Jamazaki/AFP
Luka Dončić na SP prevladuje tudi v prvinah, ki jih ne moremo izmeriti, denimo pri igralni domišljiji. FOTO: Juiči Jamazaki/AFP
4. 9. 2023 | 18:05
5. 9. 2023 | 13:15
5:18

V nadaljevanju preberite:

Če je bil uvodni del svetovnega prvenstva za privržence slovenskih košarkarjev že kar monoton, so nas v drugem krogu spomnili, da nam z njimi nikoli ni dolgčas. Nihanja v igri in dosežkih so bila zelo izrazita že v prejšnjih 15 letih, v Okinavi pa niti najboljši japonski seizmologi niso mogli slediti njihovim potresnim sunkom. Dva dneva po odlični igri proti Avstraliji je sledila popolnoma kontrastna predstava proti Nemčiji. Ob selitvi v Manilo pred sredinim četrtfinalnim spopadom s Kanado so torej imeli o čem tuhtati.

»Vemo, da lahko premagamo vsakega tekmeca, če držimo skupaj,« vztraja selektor Aleksander Sekulić. Kaj je še poudaril ob prihodu na Filipine? Na letošnjem SP se sicer uresničuje napoved, da bo najbolj izenačeno doslej, kako? Kljub številnim nepričakovanim izidom je Luka Dončić ostal konstanta prvenstva in prvi zvezdnik v očeh množic, po čem izstopa v pozitivnem  smislu, v čem ima rezerve? Kdo od četrtfinalistov ima največ strelcev z dvomestnim učinkom in kdo najmanj? S kom se bodo pomerili slovenski košarkarji, če bodo v sredo preskočili zahtevno kanadsko oviro s sedmimi orožji iz lige NBA?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine