Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Luka Dončić se je priključil slovenski reprezentanci

Slovenski košarkarski zvezdnik bo igral v kvalifikacijah za olimpijske igre v Atenah, kjer bodo najprej tekmeci Hrvati, 2. julija, in Novozelandci, 4. julija.
FOTO: Elsa Getty Images/AFP
FOTO: Elsa Getty Images/AFP
STA
24. 6. 2024 | 18:40
24. 6. 2024 | 20:50
3:45

 

Šest dni pred odhodom na olimpijski kvalifikacijski turnir v Grčijo je slovenska moška košarkarska reprezentanca v polni igralski zasedbi. Soigralcem se je danes namreč pridružil še prvi zvezdnik slovenske košarke Luka Dončić, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

Slovenski košarkarji se bodo v torek na drugi pripravljalni tekmi v ljubljanskih Stožicah še drugič pomerili z Litvo. Prvi obračun v litovski prestolnici se je končal z zmago gostiteljev z 92:86.

Ne glede na razplet je slovenski strokovni štab dobil odgovore na določena vprašanja ob izteku drugega tedna priprav, so zapisali pri KZS. Dokončno sta se po poškodbah, zaradi katerih sta izpustila minulo sezono, vrnila Vlatko Čančar in Edo Murić.

Tega se zavedajo tudi košarkarji, ki tako v zadnjih teden pred odhodom v Pirej vstopajo izredno motivirani. Ti bodo močnejši še za Dončića, ki se je po petkovi vrnitvi v domovino odlično razpoložen pridružil soigralcem.

»Končno smo kompletni in zdaj se lahko priprave začnejo. Veseli me, da se je Luka pridružil ekipi, tako kot je obljubil po konferenčnem finalu v Minneapolisu. Očitno je v dobrem zdravstvenem stanju, saj je bil njegov edini pogoj prav to, da bo fizično dobro pripravljen,« je danes na treningu reprezentance v Stožicah povedal predsednik KZS Matej Erjavec.

Selektor Aleksander Sekulić ima tako na seznamu 15 košarkarjev, potnike za Grčijo pa bo določil tik pred odhodom na turnir.

»V Vilni smo v dobrem vzdušju proti kakovostni ekipi prikazali dokaj dobro igro. Mislim, da smo videli kar nekaj dobrih stvari, tudi to, kaj moramo izboljšati oziroma popraviti. Vsekakor igramo lahko še precej bolje. Želeli smo videti predvsem Neba ter Čančarja in Muriča. Odziv je bil dober. Kot tudi ostalih košarkarjev, ki so stopili na parket. Vsi so dokazali, da si zaslužijo slovenski dres,« je za KZS dejal Sekulić.

»Zadali smo si več ciljev. Eden od teh je tudi večje število menjav. Nismo želeli preobremeniti določenih posameznikov, zato tudi v zaključku nismo igrali z najboljšimi. To sicer ne smejo biti izgovori za napake. V trenutni fazi priprav smo v tekmovalnem ritmu, ki nas nato čaka tudi v Grčiji. A če se pred nedeljsko tekmo nismo prav veliko ukvarjali s tekmeci, bo pred torkovim ljubljanskim soočenjem malce drugače. Izpeljali bomo nekaj prilagoditev, predvsem v obrambi,« je še dodal slovenski selektor.

Slovenija bo kvalifikacijski olimpijski turnir začela 2. julija proti Hrvaški, 4. julija pa jo bo izzvala Nova Zelandija. V drugi skupini atenskih kvalifikacij se bodo za finalno tekmo merili Egipt, Dominikanska republika in gostiteljica Grčija.

Pred odhodom v Grčijo, Slovence v petek v Stožicah čaka še pripravljalni obračun z Brazilijo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine