Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Z Luko Dončićem v ekipi se moraš vsako leto boriti za naslov prvaka

Košarkarji Dallasa zdaj vedo, kaj vse je potrebno, če želiš osvojiti naslov prvaka v najmočnejši ligi sveta. Bo Dončić še prej igral za reprezentanco? Morda ...
Pred novo sezono Luko Dončića največ dela čaka v obrambi, v napadu je že neustavljiv. Foto Adam Glanzman/AFP
Pred novo sezono Luko Dončića največ dela čaka v obrambi, v napadu je že neustavljiv. Foto Adam Glanzman/AFP
18. 6. 2024 | 12:00
3:51

V nadaljevanju preberite:

Skoraj devet mesecev dolgo popotovanje košarkarjev Dallasa se je naposled končalo z razočaranjem. Poraz v finalu lige NBA tudi proti najboljši ekipi v ligi boli, po novi dominantni predstavi Bostonovih zvezdnikov za zmago s 106:88 je jasno, da Teksašane v prihodnje čaka še nekaj dela. »Res nismo osvojili naslova, a za nami je hudičevo dobra sezona in ponosen sem na vse, ki so pri tem sodelovali,« je razočarano, a odločno po tekmi ocenil Luka Dončić, ki je sezono v NBA sklenil z 28 točkami in 12 skoki.

Na domačem parketu je bilo po nekaj minutah tekme jasno, da Boston ne bo dopustil presenečenja, štafetno palico je prevzel Jayson Tatum, ki je z 31 točkami in 11 asistencami odigral najboljšo tekmo proti Dallasu, svoj delež je dodal še MVP finala Jaylen Brown z 21 točkami. Ko je ob polčasu ravno toliko znašala tudi prednost Keltov, se je v TD Gardnu začelo odštevanje in niti zasuk strelske krivulje navzgor pri Dončiću ni mogel preprečiti konfetov na parketu ene najbolj slovitih franšiz v ligi NBA, ki je proslavila 18. naslov prvakov.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine