Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Z Luko Dončićem v ekipi se moraš vsako leto boriti za naslov prvaka

Košarkarji Dallasa zdaj vedo, kaj vse je potrebno, če želiš osvojiti naslov prvaka v najmočnejši ligi sveta. Bo Dončić še prej igral za reprezentanco? Morda ...
Pred novo sezono Luko Dončića največ dela čaka v obrambi, v napadu je že neustavljiv. Foto Adam Glanzman/AFP
Pred novo sezono Luko Dončića največ dela čaka v obrambi, v napadu je že neustavljiv. Foto Adam Glanzman/AFP
18. 6. 2024 | 12:00
3:51

V nadaljevanju preberite:

Skoraj devet mesecev dolgo popotovanje košarkarjev Dallasa se je naposled končalo z razočaranjem. Poraz v finalu lige NBA tudi proti najboljši ekipi v ligi boli, po novi dominantni predstavi Bostonovih zvezdnikov za zmago s 106:88 je jasno, da Teksašane v prihodnje čaka še nekaj dela. »Res nismo osvojili naslova, a za nami je hudičevo dobra sezona in ponosen sem na vse, ki so pri tem sodelovali,« je razočarano, a odločno po tekmi ocenil Luka Dončić, ki je sezono v NBA sklenil z 28 točkami in 12 skoki.

Na domačem parketu je bilo po nekaj minutah tekme jasno, da Boston ne bo dopustil presenečenja, štafetno palico je prevzel Jayson Tatum, ki je z 31 točkami in 11 asistencami odigral najboljšo tekmo proti Dallasu, svoj delež je dodal še MVP finala Jaylen Brown z 21 točkami. Ko je ob polčasu ravno toliko znašala tudi prednost Keltov, se je v TD Gardnu začelo odštevanje in niti zasuk strelske krivulje navzgor pri Dončiću ni mogel preprečiti konfetov na parketu ene najbolj slovitih franšiz v ligi NBA, ki je proslavila 18. naslov prvakov.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine