Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Luka Dončić in soigralci igraje dobili generalko za svetovno prvenstvo

Slovenska moška košarkarska reprezentanca je brez večjih težav v svojo korist odločila zadnjo pripravljalno tekmo z izbrano vrsto Japonske.
Luka Dončić je popeljal Slovenijo do zmage nad Japonsko. FOTO: Leon Vidic/Delo
Luka Dončić je popeljal Slovenijo do zmage nad Japonsko. FOTO: Leon Vidic/Delo
19. 8. 2023 | 09:57
22. 8. 2023 | 21:08
3:12

Slovenski košarkarji so zanesljivo opravili z generalko za skorajšnje svetovno prvenstvo na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji. V zadnji pripravljalni tekmi so izbranci Aleksandra Sekulića v Tokiu brez večjih težav s 103:68 (77:50, 50:36, 26:21) premagali Japonce. 

Slovenci so vodili večino tekme in na koncu zasluženo slavili zmago. Najbolj učinkovit v naši izbrani vrsti je bil znova Luka Dončić, ki je k tokratnemu uspehu prispeval 23 točk. Ob tem je v statistiko vpisal še po sedem skokov in asistenc. Jaka Blažič je dosegel 16 točk, dve manj je dodal Zoran Dragić, Mike Tobey pa je zbral 11 točk in 10 skokov.

»Takšno tekmo smo potrebovali pred začetkom prvenstva. Med njo smo lahko razvili svojo igro, žogo smo si lepo podajali in učinkovito zaključevali napade, z zmago pa smo si okrepili samozavest. Moram priznati, da se zdaj počutim precej bolje kot prvi teden, ko sem se pridružil reprezentanci. Čutim, da sem v pravem ritmu, zato komaj čakam, da se prvenstvo začne,« je po tekmi povedal Tobey.

Za našo reprezentanco so točke dosegli še Jakob Čebašek (8), Žiga Dimec (8), Gregor Hrovat (7), Aleksej Nikolić (7), Bine Prepelič (5), Gregor Glas (3) in Žiga Samar (1). Klemen Prepelič ni igral. V domači izbrani vrsti sta bila najbolj razpoložena Judai Baba in Joshua Hawkinson, ki sta zabeležila 13 oziroma 12 točk.

Slovenci se bodo v ponedeljek preselili v Okinavo, kjer bodo naslednjo soboto proti Venezuelcem odigrali prvo tekmo na svetovnem prvenstvu. V ponedeljek, 28. avgusta, se bodo pomerili z Gruzinci, za konec uvodnega skupinskega dela pa bodo skušali v sredo, 30. avgusta, vlogo favoritov potrditi še proti košarkarjem Zelenortskih otokov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine