Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Luka Dončić dobil nova soigralca

Dres košarkarskega moštva Dallas Mavericks bosta oblekla tudi Avstralec Josh Green in Američan Tyler Bey.
Z Luko Dončićem bosta poslej igrala tudi Avstralec Josh Green in Američan Tyler Bey. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Z Luko Dončićem bosta poslej igrala tudi Avstralec Josh Green in Američan Tyler Bey. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
M. Š., STA
1. 12. 2020 | 10:51
1. 12. 2020 | 11:29
2:13
Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je dobil nova soigralca v moštvu Dallas Mavericks. To sta 20-letni Avstralec Josh Green in dve leti starejši Američan Tyler Bey. Greena, ki bo na dresu nosil številko 8, so izbrali kot 18. igralca naboru, z vodstvom kluba pa je podpisal stalno pogodbo za novince v ligi NBA. Beya, ki bo igral s številko 2, je bil na naboru 36.

»Že od malih nog spremljam Dallas. Vedno so bili dominantni v zahodni konferenci. Noro je, da bom del organizacije. Neverjeten občutek je,« je ob podpisu pogodbe izjavil Green. Košarkarji Dallasa bodo sicer pred začetkom sezone, 22. decembra, odigrali tri pripravljalne tekme – 12. in 14. decembra proti Milwaukee Bucks, 17. decembra pa proti Minnesoti.



Vodstvo moštva Miami Heat z Goranom Dragićem na čelu pa bo še naprej lahko računal na Udonisa Haslema, ki je v klubu že od leta 2003. Ta 40-letni krilni center resda igra le za vzorec, a ima po zagotovilih predsednika kluba izjemno pomembno vlogo, zato so odgovorni z njim podaljšali sodelovanje. »Zna se prilagajati in držati ekipo skupaj, poleg tega pa je tudi pravi učitelj,« je dejal predsednik kluba Pat Riley.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine