Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Ljubljančanovih ducat točk za odmevno zmago

V ligi NBA je Chicago tudi z vidnim deležem Gorana Dragića premagal Milwaukee, Vlatko Čančar pa je v Denverjevem porazu dosegel devet točk.
Goran Dragić je odlično izpeljal svojo vlogo za Chicagovo znmago proti Milwaukeeju. FOTO: Michael Reaves/AFP
Goran Dragić je odlično izpeljal svojo vlogo za Chicagovo znmago proti Milwaukeeju. FOTO: Michael Reaves/AFP
G. N., STA
29. 12. 2022 | 07:38
29. 12. 2022 | 07:47
3:27

Slovenski košarkarski as Goran Dragić je ponoči v ligi NBA s Chicagom slavil zmago po podaljšku s 119:113 proti Milwaukeeju. Šestintridesetletni Ljubljančan je s klopi dosegel 12 točk. Denver  z Vlatkom Čančarjem, ki je v statistiko vpisal devet točk, pa je po tesni končnici izgubil proti Sacramentu s 126:127.

Chicago (razmerje v zmagah in porazih 15:19) je vso tekmo držal stik z Milwaukeejem (22:12), sicer tretjeuvrščeno ekipo vzhodne konference. V zadnji četrtini je Milwaukee osem minut pred koncem pobegnil na 15 točk razlike. A tudi to ni bilo dovolj, da bi prvak iz sezone 2020/21 v vetrovnem mestu slavil.

Domači so nadoknadili zaostanek in izsilili podaljšek po ukradeni žogi DeMarja DeRozana in zabijanju Aya Dosunma. V dodatnih petih minutah so prav tako izničili zaostanek, tokrat štirih točk, in slavili pomembno zmago v zelo natrpani vzhodni konferenci. V njej zasedajo deseto mesto.

Ob zmagi se je pri domačih košarkarjih najbolj izkazal DeRozan z 42 točkami (15/25 iz igre) in 10 skoki, Zach Lavine jih je dodal 24. Dragić je igral 19:30 minute in v tem času zadel pet od 11 metov iz igre, od tega dva od štirih poskusov za tri točke. Dvanajstim točkam je dodal še dva skoka in podajo.

Pri Milwaukeeju je Giannis Antetokounmpo dosegel 45 točk, 22 skokov in sedem podaj. Iz igre je zadel 17 od kar 39 metov. Bobby Portis je prispeval 20 točk in 11 skokov.

Vlatko Čančar (levo) je zadel tri od štzirih metov za tri točke. FOTO: Brett Davis/Usa Today Sports
Vlatko Čančar (levo) je zadel tri od štzirih metov za tri točke. FOTO: Brett Davis/Usa Today Sports

V Sacramentu je bil Denver v zadnji četrtini ves čas korak pred domačo ekipo in vodil celo za 11 točk, a prednost zapravil. V tesni končnici je 40 sekund pred koncem na 126:126 z zabijanjem izenačil Christian Braun, vsega 0,7 sekunde pred koncem pa so sodniki določili osebno napako nad Malikom Monkom. Ta je zadel drugega od obeh prostih metov, Nikola Jokić pa ni bil uspešen po zahtevnem poskusu za tri točke.

Srbski zvezdnik in dvakratni zaporedni najkoristnejši igralec lige je bil s 40 točkami najboljši strelec dvoboja. Pri domačih pa so trije igralci presegli mejo 30 točk. Monk je dosegel 33, De'Aaron Fox 31 (13 podaj) in Domantas Sabonis (10 skokov) pa po 31 točk.

Vlatko Čančar je igral 15:19 minute in v tem času zadel tri od štirih poskusov za tri točke. V statistiko je vpisal še dve podaji in blokado.

V noči na petek bo po zgodovinski noči proti New Yorku znova na parketu Luka Dončić, Dallas bo gostil Houston.

Lestvico zagotavlja Sofascore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine