Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Ljubljančani ob finale v zadnji sekundi po trojki Lapornika

Košarkarji Šentjurja in Krke so finalisti 20. izvedbe pokala Spar.
Krka je po velikem preobratu v zadnji minuti izločila Cedevito Olimpijo z 82:80. FOTO: Cedevita Olimpija
Krka je po velikem preobratu v zadnji minuti izločila Cedevito Olimpijo z 82:80. FOTO: Cedevita Olimpija
F. T., STA
22. 5. 2021 | 23:15
23. 5. 2021 | 22:31
2:24
Košarkarji Šentjurja in Krke so finalisti 20. izvedbe pokala Spar. Šentjurčani so v polfinalu zaključnega turnirja v dvorani Kodeljevo premagali Rogaško s 101:94, Krka pa je po velikem preobratu v zadnji minuti izločila Cedevito Olimpijo z 82:80. Finale bo v nedeljo ob 20.30. Krka se bo potegovala za četrto pokalno lovoriko, prvo po 2015/16, Šentjur pa bo sploh prvič igral v finalu.

Dvoboj med Krko in Cedevito Olimpijo za finalno pokalno vstopnico je bil uvod v finale lige Nova KBM, ki se bo začel v sredo 26. maja. Novomeščani in Ljubljančani se bodo merili v seriji na tri zmage. Glede na videno na Kodeljevem se obeta zanimiv finale DP, saj se bo skušala Cedevita Olimpija oddolžiti Krki za boleč poraz v pokalu. Slabo minuto do konca so imeli Ljubljančani osem točk prednosti in finale praktično v žepu. A Krka je naredila redko viden preobrat in s trojko Luke Lapornika ob zvoku sirene prišla do zmage.


Golemac: Moramo se zbrati za finale državnega prvenstva


»Čestitke Krki. Ne bi se spuščal v to, ali so zmagali zasluženo, saj niti naša zmaga ne bi bila nezaslužena. Košarka je nepredvidljiva, kar se je danes dobro videlo. Majhne napake privedejo do tega, da izgubimo osem točk prednosti v zadnji minuti. Nimam kaj dodati. Moramo se pobrati in zbrano vstopiti v finale državnega prvenstva,« je po tekmi povedal Jurica Golemac, trener Cedevite Olimpija:

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine