Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Olimpija zaman čakala na tekmeca v finalu

Rogaška je s preobratom v zadnji četrtini in zbrano igro v podaljšku izsilila tretjo tekmo polfinala lige Nova KBM.
Košarkarji Cedevite Olimpije so postali prvi finalisti lige Nova KBM. FOTO: Cedevita Olimpija
Košarkarji Cedevite Olimpije so postali prvi finalisti lige Nova KBM. FOTO: Cedevita Olimpija
F. T., STA
17. 5. 2021 | 22:45
17. 5. 2021 | 23:00
1:51
Košarkarji Cedevite Olimpije so prvi finalisti lige Nova KBM. V polfinalu so z 2:0 v zmagah nadigrali Helios Suns; po uvodni zmagi v Stožicah z 89:58 so danes v Domžalah slavili z 79:64 (Brown 16, Perry 12; Lorbek 17). Cedevita Olimpija se bo v finalu na tri zmage pomerila z zmagovalcem dvoboja Rogaška - Krka.

»Čestitke fantom za uvrstitev v finale. Tekmo smo odprli resno, odigrali dobre tri četrtine odlično, nato pa na koncu tekme nekoliko padli. Zdaj gre zares, lovimo trofejo. Imamo čas za pripravo in počitek. Samozavestno se podajamo v finale,« je po zmagi povedal trener Olimpije Jurica Golemac.


Pred začetkom finala še turnir pokala Spar


Rogaška je s preobratom v zadnji četrtini in zbrano igro v podaljšku izsilila odločilno tretjo tekmo polfinala lige Nova KBM. Krko je v svoji dvorani premagala z 90:89 (Nichols 27, Gabrovšek 21; Skifić 24). Tretja tekma bo v sredo v Novem mestu ob 20.30. Prva tekma finala bo v Ljubljani 26. maja, naslednji termini pa so 28. maj, 30. maj ter 1. in 3. junij za morebitni četrti oziroma peti srečanji.

Pred tem najboljše štiri ekipe v Sloveniji ta konec tedna čaka še zaključni turnir pokala Spar. Na Kodeljevem bosta v polfinalu igrala Šentjur in Rogaška ter v drugem paru udeleženki lige ABA Krka in Cedevita Olimpija.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine