Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Litovci opravili s Poljaki in si priigrali odločilni zmenek s Slovenci

Po zmagi Slovenije na prvi polfinalni tekmi kvalifikacijskega turnirja za nastop na olimpijskih igrah je svoj del naloge opravila tudi izbrana vrsta Litve.
Domantas Sabonis (na fotografiji) med zadnjo tekmo prvega kroga tekmovanja z Južno Korejo. FOTO: Fiba
Domantas Sabonis (na fotografiji) med zadnjo tekmo prvega kroga tekmovanja z Južno Korejo. FOTO: Fiba
STA, J. K.
3. 7. 2021 | 20:33
3. 7. 2021 | 22:43
1:54
Gostitelji turnirja so v polfinalu v domačem Kaunasu premagali Poljsko z 88:69. Slovenija je bila že pred tem boljša od Venezuele z 98:70. Prvi strelec tekme je bil poljski reprezentant A. J. Slaughter z 19 točkami, prvi posameznik litovske izbrane vrste pa je bil s 17 točkami in osmimi skoki Domantas Sabonis. Veliko ni zaostajal niti Jonas Valančiunas (15 toč, 8 sk.), »dvomestna« pa sta bila še Mantas Kalnietis (14 toč. in 4 pod.) ter Rokas Jokubaitis (13 točk). Litva je ob polčasu vodila le za točko, nato pa v tretji četrtini tekmecem dovolila le šest točk (16:6).



Zmagovalec finala v Kaunasu bo na olimpijskih igrah nastopil v skupini s Španijo, Argentino in Japonsko. Preostali udeleženci OI so Francija, ZDA, Nigerija, Iran in Avstralija.

Znana sta tudi finalna para na dveh od preostalih treh kvalifikacijskih turnirjev. V Splitu bosta v finalu igrala Brazilija in Nemčija, v Beogradu pa Srbija ter Italija. Brazilija je v polfinalu premagala Mehiko s 102:74, Nemčija pa Hrvaško s 86:76.

V Beogradu so domačini v polfinalu ugnali Portoriko 102:84, Italija pa Dominikansko republiko z 79:59. V Victorii v Kanadi bo finale znan ponoči; polfinala sta Kanada – Češka in Turčija – Grčija.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine