Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Krka le postaja v norem ritmu Primorcev

Zaradi obveznosti Koprčanov že drevi derbi lige Nova KBM v Novem mestu.
Marjan Čakarun je močan adut Sixta Primorske pod obroči. FOTO: ABA
Marjan Čakarun je močan adut Sixta Primorske pod obroči. FOTO: ABA
28. 3. 2019 | 11:31
2:44
 Zaradi peklenskega sporeda tekem košarkarji Sixta Primorske le stežka zajamejo sapo, toda že drevi bodo morali odigrati derbi 5. kola lige Nova KBM za prvaka s Krko, da bi se lahko nekoliko lažje osredotočili na vrhunec 2. lige ABA. Potem ko so z 2:0 izločili Borac iz Čačka, jih v ponedeljek čaka prva tekma finala, v katerem se bodo pomerili na tri zmage s skopskim MZT. Če bosta moštvi izenačeni, pa se jima obeta kar pet tekem v osmih dneh.

Med poskusom prve uvrstitve med regionalno elito, v kateri bi zamenjali Petrol Olimpijo, želijo Koprčani nadaljevati prevlado na domačih igriščih. Potem ko so v tej sezoni že osvojili slovenski superpokal in pokal Spar ter prvo mesto v uvodnem delu DP, so v ligi za prvaka edini neporaženi. Hopse, Helios in Rogaško so ugnali s skupno razliko 76 točk, najnižjo zmago pa so dosegli na Polzeli, a še vedno s prednostjo 18 točk. Tudi drevišnji dvoboj pričakujejo v vlogi favorita, saj proti Krki v tej sezoni vodijo s 3:1 v zmagah. Klonili so le v zadnjem kolu prvega dela prvenstva, ko so si že zagotovili prvo mesto.
 

Moško in čvrsto


»Sixt Primorska igra izvrstno, kar potrjujejo tudi njeni rezultati. Trikrat nas je gladko premagala, saj ima odlično zapolnjena vsa igralna mesta, ima zelo izkušene košarkarje in dobrega trenerja. A tudi mi smo letos dokazali, da se lahko na domačem parketu kosamo z vsemi, če igramo čvrsto in borbeno v obrambi ter pametno v napadu,« meni Krkin trener Simon Petrov, ki se po porazih z Olimpijo in Rogaško želi ogniti novim nevšečnostim pred četrtfinalom končnice.

Njegov primorski kolega Jurica Golemac dodaja: »Krka ima izkušene može, ki znajo izkoriščati svojo telesno moč. V tej sezoni jim preostajajo le še boji v DP, zato bodo zagotovo zelo osredotočeni. Zbrani bomo morali biti tudi mi, ob tem pa zaigrati moško in čvrsto, saj je tekma zelo pomembna za obe moštvi.«

Pari 5. kola lige Nova KBM za prvaka, danes: Krka – Sixt Primorska (20); sobota: Helios Suns – Hopsi Polzela (19); nedelja: Petrol Olimpija – Rogaška; vrstni red: Sixt Primorska 3:0, Petrol Olimpija 2:1, Hopsi Polzela, Rogaška in Krka po 2:2, Helios Suns 0:4.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine