Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Koprčani na juriš osvojili tudi Dolenjsko

Krka ni prekinila niza zmag Sixta Primorske v ligi Nova KBM.
Žan Mark Šiško je spretno vodil igro Koprčanov v Novem mestu. FOTO: Žiga Mikeli/Sixt Primorska
Žan Mark Šiško je spretno vodil igro Koprčanov v Novem mestu. FOTO: Žiga Mikeli/Sixt Primorska
28. 3. 2019 | 13:44
28. 3. 2019 | 22:17
2:40
Novo mesto – Že peto soočenje Krke in Sixta Primorske v tej sezoni ni bistveno spremenilo rezultatskega trenda. Še četrtič so bili prepričljivo uspešnejši Koprčani, ki so prvi tekmi 5. kola lige Nova KBM za prvaka potrdili svojo kakovost in ostali neporaženi pred ponedeljkovim začetkom finala 2. lige ABA s skopskim MZT. Novomeščani so doživeli že tretji poraz, ki bo otežil njihov boj za čim boljše izhodišče pred četrtfinalom končnice DP.

Dolenjska zasedba je zadnjič vodila s 4:2, v nadaljevanju pa je imela velike težave pri obrambnih nalogah in tudi pri organizaciji napadov. Nastopila je namreč brez udarnega dirigenta Dominika Mavre, ki ima načeto zapestje, že v četrti minuti pa jo je presekala poškodba kolena Domna Bratoža, ki je obležal na tleh in potreboval pomoč zdravnikov. Sixt Primorska je znala kaznovati tekmečeve slabosti in s kolektivnimi akcijami spretno polnila Krkin koš.
 

Šiško zgolj podajal


Sprva je izstopal center Ivan Marinković, ki je na hitro dosegel deset točk brez zgrešenega meta, nato so začeli v serijah zadevati še zunanji strelci in popeljali svoje moštvo do vodstva s 15:6 in 33:22 v 12. minuti. Koprčani so bili v prvem polčasu natančni pri poskusih za tri točke (8:16), čeprav se reprezentančni branilec Žan Mark Šiško med celotno tekmo sploh ni odločil za met iz igre. Zato pa je že do glavnega premora zbral 6 asistenc in na koncu 7.

Ko so Koprčani vzpostavili pravšnje razmerje sil, so si lahko privoščili nekoliko slabše nadaljevanje, a so bili še vedno za razred boljši. Gostitelji so zato začeli izgubljati zbranost in živce, toda dve tehnični napaki sta dodatno poslabšali njihov položaj. Drugi polčas so izgubili s 24:39, štiri minute pred koncem pa so zaostajali že z 51:76.

Druga para 5. kola lige Nova KBM za prvaka, sobota: Helios Suns – Hopsi Polzela (19); nedelja: Petrol Olimpija – Rogaška; vrstni red: Sixt Primorska 4:0, Petrol Olimpija 2:1, Hopsi Polzela in Rogaška po 2:2, Krka 2:3, Helios Suns 0:4.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine