Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Klemen Prepelič ostaja v Španiji

Slovenski košarkarski reprezentant se po dveh sezonah pri Realu in lanski posoji pri Joventutu seli v Valencio.
Klemen Prepelič bo po novem nosil dres Valencie. FOTO: Jure Eržen
Klemen Prepelič bo po novem nosil dres Valencie. FOTO: Jure Eržen
M. Š., STA
4. 7. 2020 | 11:30
4. 7. 2020 | 11:47
1:55
Ljubljana – Slovenski košarkarski reprezentant Klemen Prepelič se po dveh sezonah pri Realu in lanski posoji pri Joventutu seli v Valencio. To so v moštvu potrdili na spletni strani. Prepelič, ki je imel na mizi tudi ponudbo turškega Fenerbahčeja, je z vodstvom španskega kluba podpisal pogodbo do konca sezone 2021/22.

V minuli sezoni je Klemen kot posojen košarkar Reala blestel v dresu Joventuta in ga zaključil kot najboljši strelec v elitni španski ligi. Izbrali so ga tudi v idealno peterko španskega prvenstva. V povprečju je v prvem delu sezone v ligi ACB dosegel 22,3 točke na tekmo. Vključno z drugim pokoronskim delom pa 21,7 točke na tekmo.

Prepelič je v zadnji sezoni za Joventut, pri katerem igra tudi Alen Omić, odigral 23 tekem v rednem in štiri v drugem delu prvenstva. Na igrišču je v povprečju preživel nekaj več kot 27 minut. Ob izjemnem strelskem izkupičku je dodal še 1,7 skoka in 3 podaje na tekmo za povprečni sezonski indeks 19,0.

Zdaj se torej 27-letni Bistričan seli k Valencii, ki je redni del sezone končala na sedmem mestu, v drugem delu pa je v boju za naslov prvaka obstala v polfinalu, v katerem jo je ugnala Baskonia z Zoranom Dragićem na čelu. V svoje vrste so ga po pisanju španskih in turških medijev vabili tudi pri Fenerbahčeju, ki ga je po odhodu slovitega Željka Obradovića prevzel nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine