Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Prepelič v idealni peterki španske lige

Slovenski reprezentant je bil tudi prvi strelec rednega dela tekmovanja, najboljši košarkar sezone je Nikola Mirotić.
Klemen Prepelič Foto Eurocup Eurocup
Klemen Prepelič Foto Eurocup Eurocup
27. 6. 2020 | 15:20
28. 6. 2020 | 19:13
1:54
Badalona – Slovenski reprezentant Klemen Prepelič je bil izbran v idealno peterko španskega košarkarskega prvenstva. Branilec Joventuta iz Badalone je bil sicer najučinkovitejši strelec rednega dela lige, v povprečju je dosegel 22,3 točke. Vključno z drugim delom pa je dosegal 21,7 točke na tekmo.

Prepelič je v sezoni 2019/20 za Joventut, pri katerem igra tudi Alen Omić, odigral 23 tekem v rednem in štiri tekme v drugem delu prvenstva, ki je bil posledica novega koronavirusa. Na igrišču je v povprečju preživel nekaj več kot 27 minut. Ob izjemnem strelskem izkupičku je dodal še 1,7 skoka in 3 asistence na tekmo za povprečni sezonski indeks 19,0.


Zoran Dragić jutri v polfinalu


Ob 27-letnem košarkarju iz Slovenske Bistrice so mesta v idealni peterki zasedli še najboljši igralec španske sezone Nikola Mirotić (Barcelona), Facundo Campazzo (Real Madrid), Axel Bouteille (Malaga) in nekdanji Olimpijin center Giorgij Šermadini (Tenerife).

V polfinale končnice so se uvrstili Barcelona, Baskonia iz skupine A drugega dela tekmovanja ter Valencia in Burgos v skupini B. Real iz Madrida je bil v tej skupini tretji in ne bo nastopil v izločilnih bojih. V njih se bodo jutri pomerile ekipe Barcelone in Burgosa ter Valencie in Baskonie, pri kateri igra Zoran Dragić.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine