Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Ker ni prejel pogodbe, vredne 193 milijonov evrov, se je odločil za odhod

Ameriški zvezdnik lige NBA James Harden se je odločil, da bo izkoristil klavzulo v pogodbi in zadnjo sezono prejel plačo 32,6 milijona evrov.
James Harden sicer ostaja član Philadelphie, a želi po poldrugem letu zapustiti moštvo. FOTO: Bill Streicher/Usa Today Sports Via Reuters Con
James Harden sicer ostaja član Philadelphie, a želi po poldrugem letu zapustiti moštvo. FOTO: Bill Streicher/Usa Today Sports Via Reuters Con
G. N., STA
30. 6. 2023 | 08:25
30. 6. 2023 | 08:34
2:31

Ameriški košarkarski zvezdnik lige NBA James Harden se je po pisanju ESPN odločil, da bo izkoristil klavzulo v pogodbi in zadnjo sezono prejel plačo 32,6 milijona evrov. Vseeno pa bo z vodilnimi predstavniki Philadelphie iskal menjavo, saj želi po letu in pol zapustiti ekipo, še dodaja ameriška medijska hiša.

Philadelphia je tako že začela iskati interesente za 33-letnega organizatorja igre, potem ko mu niso ponudili štiriletne pogodbe v višini 210 milijonov dolarjev (193 milijonov €).

Novi trener Philadelphie Nick Nurse je sicer pred časom dejal, da si želi Hardna v ekipi, a da odločitev ni njegova.

Sedemkratnega udeleženca tekem vseh zvezd v NBA igre si je Philadelphia zagotovila po menjavi z Brooklynom, ki so v zameno prejeli avstralskega organizatorja igre Bena Simmonsa.

Brez bitke s Slovenijo

Avstralec ostaja član Brooklyna tudi v prihodnji sezoni, ne bo pa igral na prihajajočem svetovnem prvenstvu na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji, je sporočila Avstralska košarkarska zveza.

»Ben potrebuje več časa za popolno okrevanje, se pa v prihodnosti veseli igranja za našo reprezentanco,« je zveza zapisala na Twitterju.

Simmons je nazadnje dres avstralske izbrane vrste oblekel pred desetimi leti. Kasneje je večkrat naznanil, da bo igral za člansko zasedbo Avstralija, med drugim tudi na SP 2019 in olimpijskih igrah pred dvema letoma v Tokiu, a je nato pred začetkom turnirjev vselej odpovedal sodelovanje.

Avstralija bo na SP igrala v japonski Okinavi v skupini E skupaj z Nemčijo, Finsko in gostiteljico Japonsko. V drugem delu pa se bo v primeru napredovanja srečala s skupino F, v kateri igra Slovenija skupaj z Zelenortskimi otoki, Gruzijo in Venezuelo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine