Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Kelti niti Dončiću niso pustili, da potepta slovitega škrata

Košarkarji Bostona so po odlični drugi četrtini premagali Dallas s 107:89. Luka Dončić je finale otvoril s 30 točkami in 10 skoki, a z le eno asistenco.
BOSTON, MASSACHUSETTS - JUNE 06: Luka Doncic #77 of the Dallas Mavericks looks to pass against Jrue Holiday #4 of the Boston Celtics during the third quarter in Game One of the 2024 NBA Finals at TD Garden on June 06, 2024 in Boston, Massachusetts. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Adam Glanzman/Getty Images/AFP (Photo by Adam Glanzman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
BOSTON, MASSACHUSETTS - JUNE 06: Luka Doncic #77 of the Dallas Mavericks looks to pass against Jrue Holiday #4 of the Boston Celtics during the third quarter in Game One of the 2024 NBA Finals at TD Garden on June 06, 2024 in Boston, Massachusetts. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Adam Glanzman/Getty Images/AFP (Photo by Adam Glanzman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
7. 6. 2024 | 13:45
8. 6. 2024 | 11:39
5:22

V nadaljevanju preberite:

»Žoga bo večkrat morala skozi obroč,« je na videz preprost, a težko izvedljiv recept za uspeh v finalu po zanesljivem porazu na prvi tekmi z Bostonom razkril razočarani in redkobesedni Luka Dončić. Slovenski zvezdnik je blestel tudi v svojem prvem dejanju v soju žarometov, ki v finalu svetijo še nekoliko močneje, s 30 točkami in 10 skoki je bil motor Dallasa, a je zbral le eno asistenco. Zasluge za to gredo izvrstni obrambi Bostona, ki je, ob razpoloženem Kristapsu Porzingisu, še pred polčasom rešila vsa vprašanja glede zmagovalca prve tekme. »Brez skrbi, že na drugi tekmi bomo igrali bolje,« strasti miri trener Teksašanov Jason Kidd.

Ob Los Angeles Lakers so Boston Celtics najbolj slovita franšiza lige NBA, na vzhodni obali ZDA se navdušenje nad kelti lahko primerja le še z evforijo, ki ob dobrih igrah New York Knicks vlada v Madison Square Gardnu. Tudi Bostonov TD Garden skriva čarovnijo, ki jo pooseblja keltski škrat v logotipu na sredini igrišča. Z njim ima Kyrie Irving burno preteklost, po koncu igralske epizode v Bostonu je simbolno poteptal škrata in navijači so mu obljubili pekel vsakič, ko bo stopil na bostonski parket. »Po pravici povedano, pričakoval sem, da bo občinstvo še bolj glasno. Vedeli smo, kaj nas čaka v Bostonu, tudi na drugi tekmi bo enako,« Irving pravi, da mu navijači niso prišli do živega, a se se mu roke vendarle nekoliko zatresle. »Imel sem odprte mete, a so žoge letele preveč levo, desno ali predaleč,« je pojasnil z 12 točkami šele četrti Dallasov strelec.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine