Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Jokić zablestel s trojnim dvojčkom, rekord Tatuma (VIDEO)

Srbski zvezdnik je prinesel osmo zaporedno zmago Denverju. Kar 53 točk Tatuma za Boston. Luka Dončić in Goran Dragić spet na delu danes ponoči.
Nikola Jokić je dosegel že 54. trojni dvojček v karieri. FOTO: Ron Chenoy/USA Today Sports
Nikola Jokić je dosegel že 54. trojni dvojček v karieri. FOTO: Ron Chenoy/USA Today Sports
P. Z., STA
10. 4. 2021 | 07:30
3:29
Košarkarji Denver Nuggets so z osmo zmago v vrsti potrdili status trenutno najbolj vročega moštva v severnoameriški ligi NBA. V pretekli noči so drugič v treh dneh premagali San Antonio Spurs, tokrat s 121:119. Srbski center Nikola Jokić je pri tem dosegel 26 točk, 14 podaj in 13 skokov, slovenski član zasedbe Vlatko Čančar pa ni dobil priložnosti.

Denver je vodil celotno tekmo, a si je zmago zagotovil šele v končnici, potem ko so se gostje približali na vsega točko razlike. San Antonio je v zadnjem napadu zgrešil tri poskuse za izenačenje, vključno s poskusom Demarja DeRozena ob zvoku sirene, ki se je odbil iz koša.



Pred tem je domače moštvo, ki je na četrtem mestu v zahodni konferenci, prišlo že tudi do 18 točk vodstva. Največ je k temu prispeval Jokić, ki je dosegel 54. trojni dvojček v karieri. Michael Porter Jr. je bil z 22 točkami drugi najbolj učinkovit za domačine. Za goste je Derrick White dosegel 25 točk, DeRozan pa 24.
 

Tatum in LaVine v klubu 50


Na devetih tekmah preteklega večera sta odmevala strelska dosežka Jaysona Tatuma za Boston in Zacha LaVinea za Chicago, ki sta oba dosegla magično mejo 50 točk. Tatum je pri zmagi Bostona nad Minnesoto s 145:136 po podaljšku prispeval kar 53 točk. LaVine pa je v prvem polčasu tekme z Atlanta Hawks dosegel 39 točk, na koncu pa se ustavil pri okroglih 50 točkah. Atlanta pa je kljub temu slavila s 120:108.

Jayson Tatum je bil nezaustavljiv. FOTO: Paul Rutherford/USA Today Sports
Jayson Tatum je bil nezaustavljiv. FOTO: Paul Rutherford/USA Today Sports


Washington Wizards so na gostovanju pri Golden State Warriors prišli do tesne zmage z 110:107. K temu je pomembno prispeval Bradley Beal, ki je v zadnjih šestih sekundah srečanja dosegel kar šest točk, vključno z redkim napadom za štiri točke. Ta je Washingtonu tudi prinesel zmago.



Slovenska asa Luka Dončić z Dallasom in Goran Dragić z Miamijem bosta s svojima kluboma počivala še v noči iz sobote na nedeljo. Miami bo nato gostoval v Portlandu v noči na ponedeljek, Dallas pa bo v noči na torek gostil Philadelphio.



Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine