Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Harden zavrnil 50-milijonsko plačo, Hayward odklonil 34 milijonov

Tržnica lige NBA je v polnem razmahu, nekateri igralci v želji po menjavi kluba odstopajo od velikanskih zneskov.
James Harden se želi pridružiti Brooklynu, zaradi česar je zavrnil bogato ponudbo Houstona. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
James Harden se želi pridružiti Brooklynu, zaradi česar je zavrnil bogato ponudbo Houstona. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
20. 11. 2020 | 12:05
20. 11. 2020 | 12:14
2:16
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu je v teh dneh zelo pestro, saj se klubi pogovarjajo s prostimi košarkarji. Nekateri izmed njih so v iskanju boljših pogojev pripravljeni odstopiti tudi od gromozanskih zneskov. Takšna košarkarja sta James Harden in Gordon Hayward.
 
Zvezdnik Houstona James Harden je nezadovoljen v klubu in je svoje delodajalce obvestil, da želi prestopiti k Brooklyn Netsom, kjer bi združil moči s Kevinom Durantom in Kyriejem Irvingom. Pri Houstonu so naredili ve, kar je v njihovi moči, da bi Hardena zadržali, ponudili so mu celo največjo dovoljeno podaljšanje, s katerim bi v naslednjih dveh letih zaslužil kar 103 milijone dolarjev. Harden bi s tem postal prvi košarkar v zgodovini, ki bi v eni sezoni zaslužil več kot 50 milijonov dolarjev. A »Brade« ta ponudba ni premamila. Harden se sicer lahko pohvali z odlično statistiko, kot gonilna sila kluba je v rednem delu pretekle sezone v povprečju igral 36 minut in dosegal 25 točk, 6,3 asistence in 5,3 skoka.

Gordon Hayward se je odrekel 34 milijonom in bo postal prosti igralec. FOTO: Andy Lyons/AFP
Gordon Hayward se je odrekel 34 milijonom in bo postal prosti igralec. FOTO: Andy Lyons/AFP

 
Veliko denarja je na mizi pustil tudi Gordon Hayward. Košarkar Bostona je zavrnil ponudbo, s katero bi v prihodnji sezoni zaslužil kar 34 milijonov dolarjev, in bo raje poiskal nov klub.

Hayward se je Keltom pridružil leta 2017 in z njimi podpisal štiriletno pogodbo v višini 127 milijonov dolarjev. Slabšega začetka kariere pri Bostonu si ni mogel predstavljati, saj se je hudo poškodoval že na prvi tekmi in izpustil vso sezono 2017/18.

Sledila je uspešna rehabilitacija, v rednem delu minule sezone pa je v povprečju igral dobrih 33 minut in dosegal 17,5 točke in 6,7 skoka. Po poročanju ameriških medijev se zanj najbolj zanimajo New York Knicks.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine