Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Golden State po preobratu ​»ukradel« drugo tekmo (VIDEO)

Košarkarji Golden State Warriors so ob polčasu zaostajali za 14 točk, potem pa premagali Portland Trail Blazers s 114:111. 
Steph Curry je ob odsotnosti Kevina Duranta spet prevzel vlogo prvega zvezdnika ekipe. FOTO: AFP
Steph Curry je ob odsotnosti Kevina Duranta spet prevzel vlogo prvega zvezdnika ekipe. FOTO: AFP
17. 5. 2019 | 07:52
17. 5. 2019 | 08:06
2:50
Ko se je v seriji proti Houstonu poškodoval Kevin Durant, so prvaki lige NBA spet začeli spominjati na prva njihova leta, ko so z neverjetnimi strelskimi predstavami navduševali cel svet. Tudi tokrat so ob polčasu zrli porazu v obraz, nato pa z velikim preobratom v zadnjih minutah ukradli zmago s 114:111 in v finalni seriji zahodne konference proti Portlandu povedli z 2:0. 

Prvo tekmo je Golden State prepričljivo dobil, na drugi pa je Portland zaigral bolje in ob polčasu že imel prednost, ki bi jo morali zadržati do konca tekme, če se želijo uvrstiti v finale lige NBA. Nato je sledila še ena od mnogih tretjih četrtin prvakov, v kateri so prikazali pravi strelski izbruh, tokrat se je prebudil Klay Thompson, skupno pa je Golden State v tretjem delu igre dosegel kar 39 točk. 

Portland niti takrat ni obupal, štiri minute in pol pred koncem tekme so še vedno vodili za osem točk, takrat pa je zadnji nalet Golden Stata povedel Draymond Green, blestel je tudi Steph Curry in zaostanek se je začel zmanjševati. Njegov brat Seth je s trojko minuto do konca tekme Portland še popeljal v vodstvo, po zabijanju Kevona Looneyja na drugi strani je Golden State vodil s 112:111, po dveh prostih metih Stepha je semafor kazal 114:111, Portland pa je imel še 12 sekund za zadnji napad.

Pričakovano je žogo dobil Damian Lillard, a se je z izvrstno obrambo izkazal Andre Igoudala in met blokiral, zmaga pa je ostala v Oaklandu. "To zmago smo jim dobesedno ukradli, igrali so odlično, mi pa smo še enkrat pokazali, da se ne predajamo," je na novinarski konferenci povedal trener Steve Kerr. 



Njegov kolega na klopi Portlanda Terry Stotts je bil bolj poklapan: "Res so nam zmago speljali iz rok, a so si jo z dobrim zaključkom tudi zaslužili. Mi nismo igrali slabo, smo pa zapravili veliko priložnost za zmago v gosteh, s katero bi bila ta serija povsem odprta. Zdaj moramo podobno energijo prikazati še doma." 

Steph Curry je tekmo končal s 37 točkami, Draymond Green pa s 16 točkami in desetimi skoki. Na drugi strani je Damian Lillard 23 točkam dodal 10 asistenc, CJ McCollum pa je tekmo končal z 22 točkami. Tretja tekma serije bo v Portlandu v noči na nedeljo. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine