Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Gašper Vidmar potrdil: Končal sem kariero

Slovenski košarkar Gašper Vidmar je uradno sklenil kariero.
Gašper Vidmar na prijateljski tekmi med Slovenijo in Belorusijo v Ljubljani novembra 2017. FOTO: Jure Eržen/Delo
Gašper Vidmar na prijateljski tekmi med Slovenijo in Belorusijo v Ljubljani novembra 2017. FOTO: Jure Eržen/Delo
STA
15. 1. 2022 | 12:30
15. 1. 2022 | 12:39
1:30

Gašper Vidmar je potrdil, da je končal svojo profesionalno športno pot. Zdaj 34-letni center je bil eden ključnih košarkarjev ob osvojitvi zlate kolajne na evropskem prvenstvu leta 2017. Skozi celotno kariero, še posebej v zadnjih letih, pa se je spopadal s poškodbami, ki so tudi razlog za slovo od košarkarskih parketov.

Po pisanju Dnevnika je Vidmar decembra znova poskusil trenirati, da bi se priključil italijanski Venezii, a so bile bolečine v levem kolenu prehude. Zato se je odločil končati športno pot. V karieri je Ljubljančan igral za Janče, Slovan in Olimpijo na slovenskih parketih, v tujini pa je oblekel drese Fenerbahčeja, Bešiktaša, Darušafake, Banvita in nazadnje Venezie. V dresu slovenske reprezentance je odigral 49 tekem, zadnjo pa leta 2018 proti Turčiji v Stožicah.

»Končal sem kariero. Koleno ni več v stanju, da bi prenašalo vsakodnevne napore,« je dejal v intervjuju in dodal: »Sem človek tihe narave in nikoli nisem silil v ospredje. Ožja družina je z mojo odločitvijo seznanjena, nekdanji soigralci tudi. Javnost pa bi tako in tako slej ali prej izvedela.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine