Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Fiba potrdila spored EP, Slovenke prvič na parketu 17. junija

Mednarodna košarkarska zveza je potrdila urnik evropskega prvenstva, na katerem bodo Slovenke igrale proti Turčiji, Belgiji in BiH.
Slovenke bodo v skupinskem delu igrale proti Turčiji, Belgiji ter Bosni in Hercegovini. FOTO: FIBA
Slovenke bodo v skupinskem delu igrale proti Turčiji, Belgiji ter Bosni in Hercegovini. FOTO: FIBA
M. Ž., STA
1. 4. 2021 | 11:14
1:59
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca bo na evropskem prvenstvu nastopila v skupini C skupaj z ekipami BiH, Belgije in Turčije, je odločil marčevski žreb v Valencii. Danes pa je Mednarodna košarkarska zveza Fiba potrdila urnik eurobasketa. Slovenke bodo prvo tekmo v Strasbourgu odigrale 17. junija ob 18. uri proti Turkinjam.

Slovenke bodo še tretjič zaporedoma nastopile na eurobasketu, ta bo potekal v Valencii in Strasbourgu, na katerem bo sodelovalo 16 reprezentanc.

Po uvodni tekmi proti Turčiji 17. junija se bodo slovenske košarkarice dan pozneje ob 15. uri pomerile še z Belgijkami. Sledi dan premora, nato pa zadnja tekma Slovenk v skupinskem delu. V nedeljo, 20. junija, se bodo že ob 12. uri pomerile z reprezentanco BiH, je danes odločila Fiba.

Štiri zmagovalke skupin štirih se bodo neposredno uvrstile v četrtfinale. Medtem pa bodo drugo- in tretjeuvrščene ekipe po skupinskem delu 21. junija igrale kvalifikacije za četrtfinale. Četrtfinalne tekme bodo nato na sporedu 23. junija.

Za zadnji del prvenstva pa se bodo vse reprezentance preselile v Valencio. Polfinale bo 26. junija, veliki finale pa 27. junija ob 21. uri.

Celoten spored evropskega tekmovanja je na voljo tukaj.

Tekme Slovenije v skupinskem delu EP
17. junij: Slovenija - Turčija (18)
18. junij: Belgija - Slovenija (15)
20: junij: Bosna in Hercegovina - Slovenija (12)

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine