Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   EP v košarki 2022

Pred pojedino na eurobasketu morajo ujeti še dva žilava zajca

Slovenski košarkarji bodo pred obrambo naslova preklopili misli. Drevi z Estonijo za peto zmago v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023.
Z Goranom Dragićem in Luko Dončićem je bila Slovenija doslej nepremagljiva v tekmovalnih nastopih. FOTO: Leon Vidic/Delo
Z Goranom Dragićem in Luko Dončićem je bila Slovenija doslej nepremagljiva v tekmovalnih nastopih. FOTO: Leon Vidic/Delo
25. 8. 2022 | 05:00
4:58

V nadaljevanju preberite:

Kdor hkrati goni dva zajca, nobenega ne ujame, pravi stara modrost, ki jo bo morala do nedelje zelo resno upoštevati tudi slovenska košarkarska reprezentanca. Pred začetkom obrambe naslova evropskega prvaka bo odigrala še dve tekmi v nadaljevanju kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023, prvo danes ob 20. uri z Estonijo v Celju, na kateri se kaže najprej osredotočiti. Februarska poraza s Finsko sta namreč pokvarila njen položaj na lestvici, pametno pa bi bilo poskrbeti tudi za ozimnico pred novembrskim in februarskim ciklom, ko v moštvu znova ne bo asov iz lige NBA in evrolige.

Kaj vse bo moral drevi uskladiti slovenski selektor Aleksander Sekulić? Koga vse bo pogrešal novembra in februarja? Koliko zmag je nanizala Slovenija z Luko Dončićem in Goranom Dragićem v zasedbi, koliko zgolj z Dončićem in koliko brez obeh glavnih adutov? Zakaj bo tekma z Estonijo posebna priložnost za obujanje spominov?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine