Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
EP v košarki 2022

Poljaki naslednja ovira Slovencev, hiter konec za Srbe in Hrvate

Košarkarji Slovenije bodo v sredo v četrtfinalu evropskega prvenstva v Berlinu igrali s Poljsko (20.30). Italija šokirala evropske podprvake iz Srbije.
Poljska košarkarja Jaroslaw Zyskowski in Michal Michalak bosta poskušala v sredo pokvariti načrt tudi slovenski reprezentanci. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Poljska košarkarja Jaroslaw Zyskowski in Michal Michalak bosta poskušala v sredo pokvariti načrt tudi slovenski reprezentanci. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Š. R., STA
11. 9. 2022 | 14:15
11. 9. 2022 | 23:22
3:30

Košarkarji Slovenije bodo v sredo ob 20.30 v četrtfinalu evropskega prvenstva v Berlinu igrali s Poljsko. Ta je v uvodnem dvoboju drugega dne osmine finala v Berlinu premagala Ukrajino s 94:86 (24:21, 42:45, 69:67).

Preberite še: Analiza zmage Slovenije nad Belgijo

Poljska je Ukrajino nadigrala v drugem polčasu z 52:41. Ključni vlogi sta imela ameriški organizator igre, 35-letni A. J. Slaughter, ki je dosegel 24 točk, in 29-letni Mateusz Ponitka, ki prav tako igra na mestu voditelja igre, z 22 točkami. Najvišji poljski košarkar Aleksander Balcerowski (215 cm) je zbral 14 točk, eno manj pa z meti z razdalje Michal Sokolowski. Poljska je na tem eurobasketu dosegla štiri zmage in doživela dva poraza. Slednja z visoko razliko proti Finski (59:89) in Srbiji (69:96), boljša pa je bila od Češke (99:84), Izraela (85:76), Nizozemske (75:69) ter Ukrajine.

Slavje na Finskem in v Italiji, kot zadnji med najboljših osem Grki

Slovenija si je mesto med osmimi najboljšimi ekipami priigrala v soboto z zmago nad Belgijo z 88:72. Poleg izbrancev selektorja Aleksandra Sekulića so si v soboto mesto v četrtfinalu zagotovile Nemčija, Francija ter Španija, v nedeljo pa smo bili priča prvemu velikemu presenečenju izločilnih bojev, saj je Italija s 94:86 ugnala Srbijo, Finska je precej manj presenetljivo ugnala Hrvaško z identičnim izidom.

Še posebej seveda odmeva slovo Srbov, ki so skupaj s Slovenci veljali za največje favorite v boju za zlato kolajno, a so proti azzurrom ob začetku izenačene zadnje četrtine povsem popustili in zaostali z več kot desetimi točkami zaostanka, ki jih Nikola Jokić in soigralci niso več uspeli nadoknaditi (86:94). Jokić je sicer dosegel 32 točk in jim dodal še 13 skokov, toda razpoloženih italijanskih strelcev je bilo preveč: Marco Spissu (22), Nicolo Melli (21), Simone Fontecchio (19) in Achille Polonara (16) so rešetali srbsko mrežico za eno največjih zmag Italije na velikih tekmovanjih v tem tisočletju.

Tudi dvoboj Hrvatov in Fincev je bil napet, skupno kar 43 točk Laurija Markkanena pa je dvoboj v zadnji četrtini, ko je član Utaha dosegel 12 točk, prevesilo v finsko korist.

Zadnja se je v četrtfinale prebila reprezentanca Grčije, ki jo zdaj čakajo gostitelji zaključnega turnirja, Nemci. Grki so v zadnji četrtini strli odpor žilavih Čehov za končnih 94:88. Giannis Antetokounmpo je 27 točkam dodal 10 skokov, Jan Vesely je bil z 21 najboljši strelec v češki reprezentanci.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine