Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Eno je jasno: na Kodeljevem ne bo še tretje zaporedne ponovitve finala

Na zaključnem turnirju košarkarskega pokala Spar danes polfinalna dvoboja Krka – Rogaška in Cedevita Olimpija – Kansai Helios.
Jan Špan (Krka), Luka Božak (Rogaška), Jaka Blažič (Cedevita Olimpija) in Blaž Mahkovic (Kansai Helios, z leve) s pokalom za zmagovalca. FOTO: KZS
Jan Špan (Krka), Luka Božak (Rogaška), Jaka Blažič (Cedevita Olimpija) in Blaž Mahkovic (Kansai Helios, z leve) s pokalom za zmagovalca. FOTO: KZS
15. 2. 2024 | 05:00
4:31

V nadaljevanju preberite:

Ko smo v minulih mesecih spremljali agonijo košarkarjev Cedevite Olimpije v evropskem pokalu, so se mnogi z grenkim priokusom zavedali, da so po finančnem potencialu in kakovosti igralnega kadra še vedno krepko pred drugimi slovenskimi moštvi. Krka vodi v uvodnem delu državnega prvenstva brez Olimpije, a se bo v ligi ABA do zadnjega kola borila za obstanek, v 2. regionalni ligi je Kansai Helios na 8. mestu. Vsi trije bodo skupaj z Rogaško danes želeli potrditi razmerja sil v polfinalu pokala Spar v Ljubljani.

Še pred začetkom zaključnega turnirja na Kodeljevem je jasno, da se bo prekinil niz stožiške in domžalske zasedbe, ki sta se v prejšnjih dveh sezonah pomerili v vseh pokalnih, ligaških in superpokalnih finalih. Razpored je namreč določil, da se bosta tokrat srečali že v polfinalu. Kdo je imel najtežjo in kdo najlažjo pot do najboljše četverice? Kaj o današnjih tekmah menijo akterji? Zgodovina minulih 32 zaključnih bojev za pokalni naslov postavlja v ospredje Cedevito Olimpijo, zakaj se s posebno mero otožnosti  spominjamo sezone 1999/2000?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine