Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dončićev Dallas bo izbiral deseti, San Antonio prvi

Mladi francoski košarkar Victor Wembanyama je najbolj pričakovani novinec v elitni ameriški ligi po LeBronu Jamesu.
Victor Wembanyama (levo) bo prvi zvezdnik letošnjega nabora NBA. FOTO: Franck Fife/AFP
Victor Wembanyama (levo) bo prvi zvezdnik letošnjega nabora NBA. FOTO: Franck Fife/AFP
17. 5. 2023 | 13:59
17. 5. 2023 | 14:08
1:42

Košarkarji Dallasa so v letošnjem finišu rednega dela lige NBA igrali brez svojih najboljših mož, tudi brez Luke Dončića, da bi se uvrstili med deseterico najskromnejših moštev sezone. S tem so si obetali čim boljše izhodišče pred naborom najobetavnejših upov novega rodu.

Na žrebanju vrstnega reda izbiranja pa so se morali zadovoljiti z desetim mestom. Številka 1 je pripadla San Antoniu, ki bo 22. junija najverjetneje izbral čudežnega francoskega dečka, 19-letnega in 221 cm visokega Victorja Wembanyamo. Po podatkih ameriških analitikov je najbolj pričakovani novinec po LeBronu Jamesu, ki je bil prvi na naboru leta 2003.

Tako se lahko zgodi, da bo Wembanyama, trenutno adut Metropolitans 92 iz pariškega predmestja, okrepil San Antonio. Torej zadnjo ekipo rednega dela sezone v zahodni konferenci, pri kateri je igral tudi legendarni francoski as Tony Parker. Ta je osvojil štiri naslove prvaka med letoma 2003 in 2014 pod taktirko slovitega trenerja Gregga Popovicha, ki ima v svoji zbirki še en šampionski prstan več.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine