Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Ja Morant je znova opletal z orožjem

Ameriški košarkarski zvezdnik je še drugič suspendiran zaradi posnetka na družbenih omrežjih.
Ja Morant se bo težko ognil novi kazni. FOTO: Petre Thomas/USA Today Sports
Ja Morant se bo težko ognil novi kazni. FOTO: Petre Thomas/USA Today Sports
Š. R., STA
14. 5. 2023 | 18:56
14. 5. 2023 | 19:09
2:01

Ameriški košarkarski zvezdnik lige NBA Ja Morant je znova suspendiran zaradi posnetka na družbenih omrežjih, v katerem je mahal z orožjem, je sporočilo moštvo Memphis Grizzlies. To je že drugi letošnji suspenz za 23-letnega organizatorja igre.

Morant je bil marca prav tako suspendiran, potem ko je v nočnem klubu v Denverju razkazoval orožje in razmetaval z bankovci. Ker pištola ni bila njegova, jo je po preiskavi lige in obljubi, da bo poiskal profesionalno pomoč, odnesel z blažjo kaznijo osmih tekem prepovedi igranja

Ekipa je tokrat po posnetkih, ki so v soboto zaokrožili po spletu, Moranta znova suspendirala, primer pa bo preiskala disciplinska komisija lige NBA. Memphis Grizzlies o tej temi do nadaljnjega ne bodo podajali izjav. »Zavedamo se objave na družbenih omrežjih, ki vključuje Jaja Moranta. Trenutno še zbiramo informacije,« je za ESPN dejal tiskovni predstavnik lige NBA Mike Bass.

Morant je pred dvema mesecema ob vrnitvi po prvi prepovedi dejal, da bo v prihodnosti izboljšal svoje obnašanje in sprejemal boljše odločitve. Marca je obiskoval terapevta in se pogovoril s komisarjem lige NBA Adamom Silverjem.

Morant sicer velja za enega najboljših mladih ameriških košarkarjev in je obraz Grizlijev. V tej sezoni je bil 13. najboljši strelec lige NBA s povprečjem 24,6 točke, dodal pa je še 6,8 skoka in 7 asistenc na tekmo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine