Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dončić v Miamiju še stisnil zobe, izpustil pa zmago Dallasa nad Oklahomo (VIDEO)

Slovenski čudežni deček je zaradi udarca v koleno in poškodbe stegenske mišice vprašljiv tudi za torkov domači obračun s Philadelphio.
Luka Dončić mora na prisilni počitek. FOTO: Kyle Terada/Reuters
Luka Dončić mora na prisilni počitek. FOTO: Kyle Terada/Reuters
J. P., M. H., N. Gr.
31. 3. 2019 | 19:42
1. 4. 2019 | 08:36
4:38
Dallas – Košarkarji Dallasa so na gostovanju v Oklahomi (presenetljivo so zmagali s 106:103) nastopili brez slovenskega čudežnega dečka Luke Dončića, ki je po besedah trenerja Ricka Carlisla vprašljiv tudi za torkov domač obračun s Philadelphio, težko pa je napovedati, koliko od preostalih petih tekem do konca rednega dela sezone bo odigral. Razlog? Udarec v koleno, ki ga je utrpel v »slovenskem« dvoboju z Miamijem Gorana Dragića, in poškodba stegenske mišice na desni nogi.


Adrenalin opravil svoje


»Preudarno moramo ravnati in se prepričati, da bo znova stoodstotno nared, preden sploh začnemo razmišljati o njegovi vrnitvi na parket,« je Carlisle pojasnil okoliščine nocojšnje odsotnosti Dončića, ki je doslej v krstni sezoni onstran »luže« izpustil zgolj pet dvobojev. »Luka je v Miamiju dobil neposreden in zelo boleč udarec v koleno. Toda zaradi adrenalina in 2000 slovenskih navijačev na tribunah je stisnil zobe in lahko odigral do konca, vendar pa je bilo njegovo gibanje omejeno,« je še dodal Dallasov trener.


Na 52 tekmah po 30 minut ali več


»Luka je na svoja ramena prevzemal ogromno odgovornost, zato bomo morali zaigrati kot moštvo, če ga bomo želeli nadomestiti. Je naš ključni igralec, zato nam ne bo lahko, vendar imamo tudi brez njega dobro ekipo,« je poudaril njegov nemški soigralec, krilni center Maxi Kleber. Mladi Ljubljančan je v tej sezoni na kar 52 tekmah (od 70, kolikor jih je doslej odigral) na parketu prebil po več kot 30 minut. Dallas je sicer že pred časom ostal brez možnosti za napredovanje v izločilne boje, saj je druga najmanj prepričljiva zasedba zahoda.
 

Odločila Powell in Broekhoff


Končnico si je že zagotovila Oklahoma, ki pa te tekme bržčas ni vzela zlahka, saj se še bori za ugodnejše izhodišče pred izločilnimi boji. V njih jo kot prvi tekmec, če se ne prebije s ta čas 8. mesta v zahodni konferenci na 6., čaka Golden State ali Denver. A ne večji motiv ne 27 točk Paula Georgea in 25 Russella Westbrooka ni bilo dovolj za zmago. Dallas je bil boljši že tretjič to sezono, Dončićevo vlogo prvega strelca in podajalca ekipe je prevzel Trey Burke s 25 točkami in 8 asistencami, Jalen Brunson je prispeval 18 točk, Dirk Nowitzki pa se je izkazal s 13 skoki. V končnici sta bila moža odločitve Dwight Powell (11 točk) z zabijanjem 21 sekund pred koncem, s katerim je Dallas popeljal v vodstvo s 104:103, in Ryan Broekhoff (5) s skokom in dvema prostima metoma štiri sekunde pred koncem. To je bila za Dallas šele osma zmaga v gosteh to sezono.


 

Denver presenetljivo izgubil proti Washingtonu


Košarkarji Denverja bi bili z dobrim finišem rednega dela sezone še v igri za najboljši izkupiček na zahodu in status prvega nosilca, a so v noči na ponedeljek doživeli hud udarec, s 95:90 jih je premagal odpisani Washington. Prvaki iz Golden Stata so bili prepričljivi, s kar 137:90 so odnesli Charlotte, tekmeca Miamija v boju za končnico. 

Los Angeles Clippers niso imeli večjih težav z Memphisom (113:96), Sacramento je s 113:106 premagal San Antonio, Los Angeles Lakers pa brez LeBrona Jamesa, ki do konca sezone ne bo več zaigral, s kar 130:102 New Orleans Pelicans. 

V najbolj razburljivem dvoboju večera je Atlanta po podaljšku s 136:135 premagala Milwaukee in še enkrat več dokazala, da bo v prihodnjih letih potrebno z njimi resno računati. Za zmago Bucks, najboljše ekipe na vzhodu, ki je igrala brez večine zvezdnikov, tudi brez Giannisa Antetokunmpa, je Sterling Brown dosegel 27 točk, pri Atlanti je bil najbolj uspešen Justin Anderson s 24 točkami in 12 skoki. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine