Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dončić v drugi del sezone s trojnim dvojčkom in zmago nad San Antoniem

Košarkarji Dallasa so premagali San Antonio s 115:104. Trojni dvojček Dončića, ki mu je bil v veliko pomoč Kristaps Porzingis z 28 točkami.
Luka Dončić je dosegel osmi trojni dvojček sezone in 33. v karieri. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
Luka Dončić je dosegel osmi trojni dvojček sezone in 33. v karieri. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
11. 3. 2021 | 05:56
11. 3. 2021 | 07:09
3:46
V ligi NBA se je po premoru zaradi vikenda All Star začel drugi del sezone. V tega so Dallas Mavericks vstopili odlično, pod vodstvom Luke Dončića, ki se je izkazal z osmim trojnim dvojčkom sezone (22 točk, 12 asistenc, 12 skokov), in razigranim Kristapsom Porzingisom so premagali San Antonio Spurs s 115:104.

Dallas je na domačem parketu dosegel četrto zaporedno zmago, s katero se je povsem približal današnjemu tekmecu na sedmem mestu zahodne konference.

Domači so imeli dva junaka. Vsestranskega Luko Dončića, ki v 39 minutah sicer ni imel najbolj natančne roke (met iz igre 9-20), vendar pa je dodobra napolnil svojo statistiko ter vknjižil že 33. trojni dvojček kariere, kot tudi Porzingisa, ki je bil z 28 točkami prvi strelec ekipe, dodal pa je še 14 skokov.

Pri San Antoniu je bil najbolj razigran prvi strelec tekme DeMar DeRozan s 30 točkami.

»Današnja tekma je pokazala, kako smo napredovali, zlasti v obrambi. Tako moramo igrati še naprej. Uresničile so se mi otroške sanje o igranju v ligi NBA in vsak dan poskušam čim bolj uživati na parketu ter se izboljšati. Od prvega dne moraš verjeti v to, da si sposoben osvojiti prvenstvo,« je po tekmi dejal Dončić. 


 

Aldridge zapušča San Antonio


Glavni trener San Antonia Gregg Popovich​ je pred tekmo oznanil, da ekipo zapušča veteran in sedemkratni udeleženec tekme vse zvezd LaMarcus Aldridge

35-letni košarkar je za Ostroge igral od leta 2015, v tej sezoni pa je imel na 21 tekmah povprečje 13,7 točke in 4,5 skoka na tekmo.
LaMarcus Aldridge ne bo več pokrival Dončića v dresu San Antonia. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
LaMarcus Aldridge ne bo več pokrival Dončića v dresu San Antonia. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports


»Z njim nimamo nobenih težav, vendar mislimo, da je to najboljša rešitev za obe strani. Bil je odličen član ekipe in storil je vse, kar smo ga prosili,« je svojega igralca pohvalil Popovich.

San Antonio ima časa do 25. marca, da svojemu košarkarju najde nov klub. Če bo pri tem neuspešen, se lahko odloči tudi za odkup pogodbe, s katero bo Aldridge v tej sezoni zaslužil 24 milijonov dolarjev.


Mavericks pobegnili v zadnji četrtini


Teksaški derbi je bil vseskozi zelo izenačen in na zmagovalca je bilo potrebno počakati do zadnje četrtine. Gostje so bili boljši v prvem polčasu, po 12 minutah so vodili z 32:27, ob glavnem odmoru pa z 59:52. Takrat še ni bilo slutiti, da bo zvezdniški dvojec Dallasa eksplodiral, saj je imel Dončić le 6 točk, Porzingis pa 7.

V tretji četrtini je sledila sprememba na bolje. Gostitelji so v tem delu dosegli 35 točk in rezultat obrnili v svojo korist (87:86), pri čemer se je Dončić povzpel do 17 točk, Porzingis pa do 15.

Dallas je dobro igro prenesel v zadnjo četrtino, ki jo je začel z delnim izidom 15:9 in vodstvom za 7 (102:95). To je prelomilo tekmo, saj se San Antonio ni več vrnil v igro, na drugi strani pa sta Porzingis in Dončić pridno polnila njegov koš za 18. zmago sezone.

Rezultati lige NBA
Dallas Mavericks : San Antonio Spurs 115:104 (Porzingis 28, Dončić 22 točk, 12 asistenc in 12 skokov v 39 minutah; DeRozan 30, Mills 14)
Memphis Grizzlies : Washington Wizards 127:112 (Valančiunas 29, Morant 21; Beal 21, Westbrook 20)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine