Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dončić osupnil in z 11 zaporednimi točkami v zadnjih treh minutah strl Rakete (VIDEO)

Slovenski košarkarski biser je poskrbel za veličastni preobrat Dallasa po zaostanku s 94:102 v dvoboju s Houstonom.
Luka Dončić je v zadnjih trehh minutah nanizal kar 11 točk zapovrstjo. FOTO: Jerome Miron/Reuters
Luka Dončić je v zadnjih trehh minutah nanizal kar 11 točk zapovrstjo. FOTO: Jerome Miron/Reuters
9. 12. 2018 | 05:58
9. 12. 2018 | 08:53
3:18
Dallas – Vse je dišalo po tem, da bodo košarkarji Dallasa v sinočnjem dvoboju lige NBA s Houstonom, s katerim so se udarili že drugič v zadnjih dveh tednih (konec novembra so ga na gostovanju odpravili z zelo prepričljivih 128:108), ostali praznih rok. Tri minute pred koncem so namreč pred domačim avditorijem v dvorani American Airlines Center zaostajali s 94:102 in bili na robu brezna. Toda ko je bilo treba potegniti voz iz blata, si je breme hrabro na svoje rame nadel novinec, 19-letni slovenski čudežni deček Luka Dončić, ki je še enkrat več dokazal, iz kakšnega testa je, in bil najzaslužnejši za magični preobrat Teličkov v končnici.




11 točk v razmaku dveh minut


Mladi Ljubljančan je namreč v zadnjih treh minutah dosegel prav vse točke gostiteljev za delni izid 11:0, s katerim so zaostanek s 94:102 spremenili v vodstvo s 105:102. Dončić je v tem času zadel kar tri trojke in še en met za dve točki, v razmaku manj kot dveh minut je tako vknjižil več kot polovico od svojih 21 doseženih točk na tekmi, s katerimi je bil – ob enako učinkovitem Wesleyju Matthewsu – najboljši strelec svojega moštva. V 32 minutah na parketu je proste mete izvajal 4:5, za dve točki metal 4:10, trojke 3:7, dodal pa še sedem skokov, tri ukradene žoge in eno podajo ter si privoščil tudi tri napake. Končni izid (107:104) je 25 sekund pred koncem postavil Jalen Brunson.


Harden spet neustavljiv


Z dvojnim dvojčkom za 12 točk in kar 20 skokov se je izkazal tudi Dallasov center DeAndre Jordan. Gostitelji so seveda natančno vedeli, od kod preži največja nasprotnikova nevarnost: pred dvema tednoma jim je dobro zaustavljeni bradati Houstonov ostrostrelec James Harden zabil 25 točk, sinoči je bil še nekoliko bolj razigran s 35 točkami (prosti meti 7:7, za dve 5:6, trojke 6:16), osmimi asistencami, štirimi skoki ter po eno ukradeno žogo in blokado, v statistiko pa je vpisal tudi šest izgubljenih žog. Zdaj moštvo Dallasa, ki drži osmo mesto na razpredelnici zahodne konference, v noči na torek čaka še en domač obračun z Orlandom, ki ima doslej v žepu dve tekmi več in eno zmago manj.

Luka Dončić je pokramlal tudi z velikim Jamesom Hardnom. FOTO: Cooper Neill/AP
Luka Dončić je pokramlal tudi z velikim Jamesom Hardnom. FOTO: Cooper Neill/AP

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine