Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dončić bo na Danteja Exuma po operaciji čakal tri mesece

Iz Dallasa prihajajo slabe novice, Dante Exum, ki ima pomembno vlogo v rotaciji, bo po operaciji zapestja odsoten vsaj tri mesece.
Luka Dončić bo čakal do novega leta, da znova združi moči z Dantejem Exumom. FOTO: Thearon W. Henderson/AFP
Luka Dončić bo čakal do novega leta, da znova združi moči z Dantejem Exumom. FOTO: Thearon W. Henderson/AFP
N. Gr.
10. 10. 2024 | 11:01
10. 10. 2024 | 11:45
1:37

Pripravljalno obdobje na novo sezono v Dallasu ne mineva brez pretresov, odsotnost Luke Dončića je bolj preventivne narave, poškodba Danteja Exuma pa precej bolj resna. Sprva so pri Dallasu predvidevali, da operacija zapestja ne bo potrebna in bo Exum lahko nazaj v dobrem mesecu dni, dodatni pregledi pa so pokazali, da je stanje slabše.

image_alt
Luka Dončić na pot do obljubljene dežele s šampionskim adutom

Košarkar, ki ima pomembno vlogo na položaju branilca, je dober v obrambi, dragocen pa predvsem, ko mu steče še met za tri točke. Nekdanji košarkar tudi beograjskega Partizana je že prestal operacijo, manjkal pa bo vsaj tri mesece, v moštvu ga znova pričakujejo po novem letu.

Več priložnosti se obeta Jadenu Hardyju, ki je boljši strelec, a zato slabši v obrambi, več minut bo pripadlo tudi Spencerju Dinwiddieju, ki se vrača v zasedbo Dallasa. 

Mavericks bodo drugo pripravljalno tekmo odigrali v noči na petek, v Teksasu gostujejo Utah Jazz. Dončić bo tudi to srečanje zelo verjetno izpustil, morda pa se bo prvič domačim navijačem predstavil Klay Thompson.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine